View above on Barcelona landmark from Montjuic hill

Barcelona:

Den spanske byen Barcelona kan by på storby- og strandferie i ett, og i tillegg har byen mye spennende arkitektur å by på. Temperaturen er som regel bedre her enn i Norge, så det passer å ta en weekendtur her også utover høsten uten at det blir for kaldt. I dette innlegget kommer det en liten guide over Barcelona.

Først litt generell info, før jeg går videre til hotell, hva man kan gjøre og hva man kan se, og hvor man kan spise.

 

Litt fakta

Reise til Barcelona

Vi tok fly direkte fra Stavanger lufthavn til Barcelona, og dette tok ca. 3 timer. Det er også mulig å fly direkte fra Gardermoen, og dette tar omtrent like lang tid som fra Stavanger (omlag 3 timer og 20 minutter). Med andre ord ikke en lang flytur. Derfor er det også veldig greit å reise hit en helg eller liten langhelg. Finner du gode flytider i tillegg hvor du får utnytte reisedagene også er dette en god bonus. Med dette mener jeg å ta fly tidlig fra Norge og seint fra Barcelona (men det kan være lurt å sjekke innsjekk- og utsjekkstider på forhånd).

 

Valuta og betaling

I Spania, og da også i Barcelona, bruker de euro. Per i dag (september 2018) ligger kursen på omlag 9,6 NOK per 1 EUR. Jeg bruker generelt å ta ut litt penger på flyplassen før jeg reiser slik at jeg har penger til blant annet transport når jeg kommer frem, men det finnes også mange minibanker hvor man kan få tatt ut penger i byen. For øvrig godtar de fleste hotell, butikker og restauranter kredittkort også om det skulle bli vanskelig å få tak i kontanter. Det er flere fordeler med å bruke kredittkort i forhold til reise, og dette kommer jeg til å skrive om i et eget innlegg.

 

Klima

Det er høyere temperaturer i Barcelona enn i Norge, også utover høsten. Så en tur til Barcelona passer om du vil ha en bytur med litt høyere temperatur. Sommeren kan for noen muligens bli for varm, så det er anbefalt å dra til Barcelona mellom april og juni, eller i september.

 

La Rambla

La Rambla er den travleste gågaten i Barcelona, og ligger veldig sentralt. Her finner du hotell, butikker, restauranter og det meste av transport (i den ene enden av gata).

Utsikt over Barcelona fra parken Park Guell i Barcelona, Spania

Hotell

Jeg har hatt to turer til Barcelona. Begge har vært på 4 dager, noe som var passelig tid begge gangene. Men jeg bodde ikke på samme hotell begge gangene, så her får du to tips til hotell i Barcelona i litt forskjellige prisklasser.

Grupotel Gravina (3-stjerners)

Grupotel Gravina er et 3-stjerners hotell som ligger bare noen minutters gange fra La Rambla. Vi ville ha noe billig, men sentralt, så da passet dette midt i blinken. Veldig greit hotell med frokostbuffét og hyggelig personell.

Vi tilbragte ikke så mye tid på hotellrommet siden vi var ute på farten nesten hele dagene, men vi var generelt fornøyde med både rom og hotell. Det virker som de fleste andre også er det, da de har en score på 4 av 5 (svært bra) på Tripadvisor (her kan du også se bilder fra hotellet).

Hotel 1898 (4-stjerners)

Hotel 1898 er av litt høyere standard enn Grupotel Gravina. I tillegg ligger det enda litt mer sentralt da det ligger midt i La Rambla. Hotellet har restaurant og takterrasse med bar og svømmebasseng. De tilbyr også frokostbuffét.

Her brukte vi heller ikke mye tid på rommet da vi ville bruke tid på å oppleve Barcelona, men vi var veldig fornøyd. Bor her gjerne igjen om jeg en gang skal tilbake til byen. Det var veldig koselig å sitte oppe på takterrassen på kveldstid. I likhet med Grupotel Gravina virker det som de fleste som har overnattet på hotellet er fornøyde da hotellet har fått 4,5 av 5 på Tripadvisor.

Det som er litt ekstra spennende med Hotel 1898 er at det har et historisk preg da det er lokalisert i det gamle hovedkvarteret til «Philippine Tobacco Company». Kjelleren i den tidligere tobakkfabrikken, som ble brukt som kullbunker og senere som hvelv, brukes i dag som et fullservice spa med innendørsbasseng, badstue og treningsrom. Dette bør absolutt sjekkes ut da hotellet har tatt godt vare på de gamle lokalene.

Senga på rommet på hotellet hotel 1898 i La Rambla i Barcelona, Spania

Tv på rommet på hotellet Hotel 1898 i La Rambla i Barcelona, Spania

Rommet på hotellet Hotel 1898 i La Rambla i Barcelona, Spania

Hva kan du gjøre i Barcelona?

Forrige gang jeg var i Barcelona ble vi med «Barcelona City Tour»-bussen. Her kan du kjøpe en bussbillett som varer hele dagen, og du kan hoppe på og av hvor du vil. Da kan du altså velge akkurat hvilke ting du ønsker å se nærmere på, og hvilke som det er greit å bare kjøre forbi. Du har mulighet til å se det aller meste av Barcelona ved å ta denne bussen.

NB! Bussen har to ruter så hvis du vil se alt må du mest sannsynlig sette av en hel dag, eller kjøpe 2-dagers billett.

Her kommer noen av tingene du kan gjøre i Barcelona, og som du kan se ved å ta City Tour-bussen:

Plaça de Catalunya

I den ene enden av La Rambla finner du torgplassen «Plaça de Catalunya» som regnes som sentrum av Barcelona. Her finner du både flybusser, City Tour-bussene og taxier. Ellers er plassen kjent for sine statuer og fontener, og at den ligger i nærheten av så mange attraksjoner. Plassen er for øvrig også kjent for å være et samlested for duer.

Mann som lager såpebobler på torget i Barcelona, Spania

Torgplassen Placa de Catalunya i Barcelona, Spania
Torgplassen Placa de Catalunya i Barcelona, Spania
Torgplassen Placa de Catalunya i Barcelona, Spania
Torgplassen Placa de Catalunya i Barcelona, Spania
Torre Glòries

Denne skyskraperen er 144 meter høy, noe som gjør den til den tredje høyeste bygningen i Barcelona. Den er også dekket av glass i ulike farger, og lyses opp i rødt og blått om kvelden.

Vi så bare Torre Glóries fra bussen og vi visste egentlig ikke helt hva det var. Men det er jo litt spesielt og kult å se på, så absolutt verdt en titt om dere er i område.

Skyskraperen Torre Glòries i Barcelona, Spania

La Sagrada Familia – Kirken som aldri blir ferdig

Er du i Barcelona er det absolutt et must å få med seg kirken La Sagrada Familia. Byggingen av kirken startet i 1882, men den er enda ikke ferdig. Den er foreløpig planlagt ferdig i 2025. Må kanskje ta meg en ny tur til Barcelona da om kirken er ferdig. Da har det altså tatt nesten 150 år å bygge kirken.

En av arkitektene som har vært med i prosessen er Antoni Gaudí som har vært arkitekt for flere av Barcelonas severdigheter. Blant annet parken Park Güell som det kommer mer om under her. Gaudí hadde en meget spesiell og særpreget stil, så bygningene og parken er verdt å få med seg selv om du kanskje ikke er spesielt interessert i arkitektur.

Det er også mulig å kjøpe seg billett å gå inn i kirken, men det har jeg faktisk ikke gjort noen av gangene. Forrige gang jeg var der var planen å gå inn i kirken, men da viste det seg at vi måtte forhåndsbestille billetter, så vær obs på det om du har tenkt å besøke kirken (dette var da i 2016).

Kirken La Sagrada Familia i Barcelona, Spania

Bilde av kirken La Sagrada Familia i byen Barcelona i Spania fra 2014

Kirken La Sagrada Familia i Barcelona, Spania

Bilde av kirken La Sagrada Familia i byen Barcelona i Spania fra 2014

Kirken La Sagrada Familia i Barcelona, Spania

Park Güell

Park Güell er en populær, men stor park. Så selv om det er mye folk er det heldigvis stor plass til alle sammen slik at dere slipper å gå som sild i tønne. Parken er tegnet av Gaudí og ble bygget på starten av 1900-tallet. Den er også blitt en del av UNESCOs verdensarvliste sammen med flere av Gaudís verk.

Visjonen til Gaudí og hans familie var å bygge en liten landsby inne i parken, men det ble ikke helt som de hadde sett for seg. Det ble bare bygget et par hus på grunn av familiens økonomiske problemer. Men et av husene ble Gaudís eget som han bodde i gjennom flere år (det hvite som er avbildet nedenfor).

Det var gøy med en dag i parken hvor vi fikk sett både fine planter og bygninger. Greit å ha en dag hvor man ikke bare går å trasker i byens gater. På den ene toppen inne i parken var det til og med litt underholdning. Denne mannen som stod å spilte gitar og sang var her både da jeg var i Barcelona i 2014 og i 2016 (i akkurat samme antrekk!).

Det er en spennende «mosaikk-del» i parken hvor alt er dekket slik som på bildet under, men her må du betale for å komme inn. Vi har valgt å ikke betale for inngang, så vi har ikke fått sett denne spesielle delen av parken på nært hold. Her har det vært veldig fullt med folk begge gangene jeg har vært der, og vi har derfor latt være å gå inn. Men dette er nok verdt å få med seg om du er interessert i arkitektur eller bare vil se noe litt utenom det vanlige. (Du får sett litt av denne delen uten å betale også 🙂 )

Utfor parken Park Güell i Barcelona, Spania

Utfor parken Park Güell i Barcelona, Spania

Park Güell

Park Guell i Barcelona, Spania

Park Güell i Barcelona, Spania

Park Güell i Barcelona, Spania

Casa Güell i Park Güell i Barcelona, Spania

Underholdning i Park Güell i Barcelona, Spania

La Rambla – den travleste gågaten i Barcelona

De fleste turister tar seg nok minst en tur gjennom denne gaten i løpet av sitt Barcelona-besøk. Og det med god grunn. Med sine 1,2 km er det nemlig plass til mange butikker og restauranter. Det er denne gaten vi har tatt utgangspunkt i når vi har valgt hotell fordi vi ville være mest mulig sentralt. I tillegg til at det er sentralt kan du altså også shoppe, spise, finne transport om du vil se hva annet Barcelona har å by på, eller bare kikke på folkelivet.

Ellers kan du se…
  • Columbusmonumentet – i motsatt ende av Plaça de Catalunya i La Rambla

Columbusmonumentet i Barcelona, Spania

Columbusmonumentet i Barcelona, Spania

Columbusmonumentet i Barcelona, Spania

  • Rambla de Mar  – båthavna rett ved Columbusmonumentet

Rambla de Mar i Barcelona, Spania

Rambla de Mar i Barcelona, Spania

Rambla de Mar i Barcelona, Spania

Rambla de Mar i Barcelona, Spania

  • Stranda – bare følg Rambla de Mar

Stranda i Barcelona, Spania

W Hotel og stranda i Barcelona, Spania

Hvor kan man spise?

Barcelona har nok av fastfood-restauranter om du ønsker kjapp og billig mat. Heldigvis har de også et godt utvalg av andre restauranter. Noe for enhver smak. Her kommer noen av mine tips.

La Poma

La Poma er en italiensk restaurant og ligger i La Rambla, like ved Plaça de Catalunya. Her spiste vi middag en kveld og lunsj dagen etter. Greit å ha et spisested som var nært hotellet dagen før og samme dag som utsjekk. Det var mye folk her på kveldstid så vi hadde reservert bord. Restauranten hadde god mat og god vin til middagen. Jeg kunne gjerne gått her flere ganger både til lunsj og middag.

Restauranten La Poma i La Rambla i Barcelona, Spania

H1898

H1898 er restauranten på Hotel 1898, og de serverer middelhavsmat. Maten er god, og som en bonus kan du avslutte måltidet oppe på takterrassen. Her kan du nyte cocktails og strålende utsikt over Barcelona. Takterrassen besøkte vi flere ganger på vårt første besøk til Barcelona, og jeg besøker den absolutt igjen neste gang jeg er i byen.

 

Hard Rock Café

De aller fleste kjenner nok til Hard Rock Café. Men om du er en av dem som ikke har spist eller drukket her enda bør du gjøre det neste gang du har sjans. Selv er jeg veldig glad i Hard Rock Café, og prøver å besøke restaurantene i hver by jeg er i. Dette er en restaurant-kjede med restauranter i hele 68 land (i Norge finnes den i Oslo). De spiller rockemusikk og stiller blant annet ut gitarer og klær fra kjente artister og band.

Hard Rock Café serverer amerikansk mat. Jeg bestiller meg som regel den samme hamburgeren hver gang, det er alltid en sikker vinner. De har også en stor cocktail-meny hvor du skal klare å finne en som passer din smak. Denne restauranten ligger rett ved Plaça de Catalunya.

Hard Rock Café i Barcelona, Spania

Agust Gastrobar

Agust Gastrobar ville vi teste ut siden den var på topplisten av restauranter i Barcelona i følge Tripadvisor (i 2016). Vi var tidlig ute slik at vi skulle få bord da vi tenkte at det kunne bli fullt her, men det var ikke et problem denne kvelden. Mulig vi var veldig tidlig ute i forhold til spanjolene, men det var ikke mange vi måtte dele restauranten med.

De hadde veldig god mat og dessert her, og servicen var fantastisk. Restauranten var litt vanskelig å finne for oss tre damer uten stedsans, men vi fant den til slutt. Den ligger en 10-15 minutters gåtur fra La Rambla.

Restauranten Agust Gastrobar i Barcelona

Vil du lese hva andre synes om restaurantene?


Barcelona er en veldig kjekk by med mye å se. Selv om jeg har vært der to ganger de siste årene er det mye jeg enda ikke har fått sett. 

Har du vært i Barcelona? Hvordan opplevde du byen?

4 Replies to “Barcelona – storby- og strandferie i ett”

  1. Har faktisk aldri vært i Barcelona (eller på fastlandet i Spania generelt, samme med Portugal), så det er definitivt et mål å få somlet seg dit. Høres ut som en spennende og variert by, og spansk mat er jo fantasisk. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.