Kyr ved Bråsteinåsen i Sandnes

«10 på topp»

Dette innlegget skal handle om min første tur til Bråsteinåsen, men jeg vil først fortelle litt om hva «10 på topp» er siden det var derfor jeg tok denne turen.

Den Norske Turistforening (DNT) har de siste årene arrangert «10 på topp» i Sandnes. Dette innebærer at de lager en liste over de beste turområdene i Sandnes kommune. Går du alle 10 toppene innen 3. november får du et diplom og du er med i trekningen av ulike premier.

For å delta må du enten laste ned en folder på DNTs nettside eller laste ned appen «DNT SjekkUT». Har du folderen må du klippe i den når du når toppen, og har du appen registrerer du besøket via denne. For å få diplom må du enten besøke Hetland Sport i Sandnes eller Tursenteret i Stavanger Turistforening i Stavanger.

Turene er av ulik vanskelighetsgrad, og barn under 13 år og voksne over 60 år kan besøke 5 topper å fortsatt få diplom og være med i trekningen av premier.

Bråsteinåsen – 191 moh

Min første tur som er blant «10 på topp» ble til Bråsteinåsen. Turen regnes som en enkel familietur, selv om den er ganske bratt når man nærmer seg toppen. Turen kan gås fra flere steder, og vi gikk fra Sandnes Pistolklubb. Derfra var turen omlag 2,6 km tur/retur, og vi brukte litt over én time med en god pause på toppen.

Kyr ved Bråsteinåsen i Sandnes
Møtte flere kyr på vei opp til toppen
På vei opp får man utsikt over Bråsteinvatnet
DNT-postkasse
Her kan du klippe i «10 på topp»-brosjyren og/eller skrive deg inn i turboka.
Bråsteinåsen
Vind i håret
Det blåste godt på toppen

På vei oppover til Bråsteinåsen møtte vi flere kyr som var veldig nysgjerrige. Så nysgjerrige at vi tok en liten omvei rundt dem. Men ellers fulgte vi stien opp til toppen. Og selv om været var grått da vi gikk til Bråsteinåsen fikk vi fin utsikt fra toppen.

Utsikt fra Bråsteinåsen

Arrangerer DNT «10 på topp» eller noe lignende der du bor?

Vil du lese mer om «10 på topp» i Sandnes kan du gjøre det her. Er du interessert i fjellturer andre steder i landet kan du lese om min tur fra Isfjorden til Åndalsnes via Romsdalseggen her.

4 Replies to “Bråsteinåsen: «10 på topp» i Sandnes – 1 av 10”

  1. Visste ikke at det fantes en «10 på topp» i Sandnes også. Hadde vært gøy å prøve seg på det i år. Har vært på to av de, men må vel gå alle 10 om igjen for å registrere besøk 🙂

    1. Har ikke visst om det så lenge selv heller faktisk, men gøy er det uansett. Om du ønsker diplom og mulighet til å vinne premier må du nok gå turene om igjen ja, hehe 😊 Men det er jo 10 flotte turer, så det er nok verdt det 😄

      1. Diplom og premier er ikke så viktig, men når det finnes et system for å registrere turene så er det jo gøy å krysse av alle sammen. Starter nok uansett med de jeg ikke har besøkt før, så får jeg se hvor mange det blir 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.