Bukkanuten / Bukkaknuten 472 meter over havet

Bukkanuten – 472 moh

Selv om 10 på topp i Sandnes 2019 er over for i år vil jeg dele tur 9 og 10 med dere. Tur nr. 9 gikk til Bukkanuten og den aller siste til Ramnafjellet. Alle 10 fjellturene har vært fine, og jeg skjønner at de er blant de 10 beste i Sandnes. Det er også gøy at de har delt inn i fem lettere turer og fem lengre og litt mer krevende turer. Da skal i hvert fall fem av turene være overkommelig for de fleste.

Bukkanuten er en av de fem litt mer krevende turene. Dette er altså en tur du bør sette av litt tid til dersom du skal gå den. Det er også noen områder med bratt stigning og steder det kan være litt utfordrende å gå.

Meg på vei opp til Bukkanuten

Fakta om turen til Bukkanuten

Distanse og varighet er basert på data fra min sportsklokke

Startsted: Veradalen (samme sted som vi gikk fra da vi gikk til Kjølleknuten)
Distanse: ca. 6,4 km
Varighet: Ca. 3 timer (inkludert pause)
Toppunkt: 472 moh
Vanskelighetsgrad: Krevende

I DNT SjekkUT-appen står det at startstedet for turen er ved Tengesdalvatnet, men vi valgte å gå fra Veraland da vi visste at dette også er mulig. Hvor det er best å gå fra vet jeg ikke, men jeg vet at det var greit å gå fra Veraland i hvert fall. I følge appen er turen ca. 7 km lang og tar 3-4 timer uten medregnet pause.

Utsikten fra toppen av Bukkanuten

Våt tur

Selv om solen skinte og temperaturen var god ble det en våt tur likevel. Dette på grunn av at vi store deler av turen gikk i myr. Men med gode sko går det fint, ellers blir du bare våt. Det var ellers en fin tur med mye fint å se underveis.

Turen starter gjennom et beiteområde for sau før man etterhvert kommer inn i myrens område. Her går man et godt stykke før stigningen starter opp mot Bukkanuten. Da begynner det å bli litt mer krevende å gå, både på grunn av en steinrøys og bratt stigning. Men vi møtte en familie med to barn på toppen, så det er ikke umulig å ta med barn om de er litt fjellvante.

Sau på beite på vei til Bukkanuten
På vei til Bukkanuten
Et lite vann på vei til Bukkanuten
En rød T. Godt merket tursti
Det var godt merket på vei til Bukkanuten
Enda et vann på vei til toppen
Steinrøys på vei til Bukkanuten
Steinrøysen vi måtte krysse
På toppen av Bukkanuten 472 moh
Flott utsikt på toppen

En tur igjen

Dette var den nest siste turen i DNT’s 10 på topp i Sandnes 2019. Den aller siste gikk til Ramnafjellet i slutten av oktober, og jeg fullførte dermed 10 på topp i Sandnes innen fristen som var 3. november.

Tina Reiser på Bukkanuten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.