Varden på toppen av Bynuten

Bynuten – 671 moh

Etter turen til Bynuten er jeg offisielt over halvveis i «10 på topp i Sandnes». Jeg har skrevet litt om konseptet i det første innlegget i serien, da jeg skrev om Bråsteinåsen. Jeg synes det er et kult konsept og jeg håper at det har bidratt til at mange har kommet seg ut på tur.

Infotavle om Bynuten
Ved start i Seldalsheia

Bynuten er med sine 671 meter over havet det høyeste fjellet i Sandnes. Det ligger øst i Sandnes og går også delvis inn i Gjesdal kommune. Det er en forholdsvis lang og krevende tur, og vi brukte 4 timer på turen. Da er ikke matpausen på toppen medregnet.

Mye regn i dagene før turen

Det hadde regnet masse i dagene før vi gikk denne turen og det merket vi godt. Enkelte steder gikk det nesten ikke an å gå på stien på grunn av alt vannet som lå der. Helt i starten av turen må man krysse en liten elv, og her var det nok også mer vann enn vanlig. Vi måtte holde tunga rett i munnen da vi gikk på mer eller mindre løse steiner over elven. Men etter å ha krysset elven følger man en traktorvei i ca. en halvtime. Her var det greit å gå.

Elven ved start på turen til Bynuten
Her måtte vi krysse før vi fikk startet turen til Bynuten
steinete sti på vei opp
Mye vann i stien
Mye vann på stien

På vei opp til toppen

Det er et godt stykke fra parkeringsplassen til toppen av Bynuten og for min del ble denne turen litt i det kjedeligste laget. Det var langt å gå før vi kom bort til fjellet og vi fikk startet på stigningen. I tillegg var det litt dårlig merking enkelte steder, og vi presterte å komme bort fra stien på vei ned. Men det var tross alt noen flotte steder vi passerte underveis.

Blommetjørna
Blåbær på vei til Bynuten
Gule blomster på vei til Bynuten
Utsikt fra toppen

På toppen av Bynuten

Etter to timer nådde vi toppen, og brukte like lang tid ned igjen. Det blåste godt på toppen og vi ble fort kalde, så det ble en kort matpause før vi begynte å gå nedover igjen. Men det var flott utsikt da.

Varden på Bynuten i det fjerne
Varden på Bynuten i det fjerne
Bynuten 671 moh
Utsikt fra toppen av Bynuten
Utsikt fra toppen av Bynuten

Fakta om turen

Distanse og varighet er basert på målinger gjort med min sportsklokke.

Startsted: Seldalsheia
Distanse: 11,3 km
Varighet: 4 timer + pause på toppen
Toppunkt: 671 moh
Vanskelighetsgrad: Krevende


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.