Dalevatn, 10 på topp

Dalevatn – 115 moh.

Min andre tur blant «10 på topp» i Sandnes gikk til Dalevatn. Dette er en kort og grei tur som, etter min mening, vil passe for de aller fleste. Turen går fra det gamle Dale sykehus, og er godt merket. Vil nesten regne dette som en skogstur i stedet for en topptur, selv om det går jevnt oppover mot vannet. Men det var uansett en veldig fin tur.

Lurer du på hva «10 på topp» i Sandnes er skrev jeg litt om det i det første innlegget i «serien».

Skilt til turstier
Det er mange turmuligheter på Dale
Planker lagt ned på stien mot Dalevatn
Slik starter turen før man går inn i skogen
Midt i skogen opp mot Dalevatn
Maurtuer
Det var mange maurtuer innover i skogen
Fin sti i skogen mot Dalevatn
DNT er flink å merke stiene - her med rød T

Vi tok det helt rolig oppover mot Dalevatn og brukte litt over en halvtime fra parkeringsplassen. Vi tok også en god pause ved vannet. Det var jo et nydelig sted som jeg aldri hadde vært før.

Ved vannet er det en demning man kan gå over for å komme seg til Resasteinen. Går man motsatt vei kommer man til Lifjell og etter hvert Bymarka. Vi skrev oss bare inn i turboka her ved Dalevatn etter pausen, og gikk nedover mot Dale igjen. Men jeg kan gjerne ta turen opp hit igjen og gå videre til en av de nærliggende toppene en annen gang.

Oppe ved Dalevatn
Dalevannet
Dalevatn
Dalevatn blant 10 på topp i Sandnes
Demningen ved Dalevatn
Demning
Utsikt fra demningen

Etter å skrevet oss inn i turboka og registrert besøket via «DNT SjekkUT»-appen gikk turen nedover mot Dale igjen. Vi møtte et par andre turgåere, men overraskende få, med tanke på at det var en lørdag. Så her er det sjans for å kunne gå litt i fred og ro om du liker det.

Turen tok oss totalt nærmere 1,5 time med pausen på toppen, som DNT også regner som tidsbruken på denne turen (uten pauser).


Tur nummer tre av ti er allerede gått, og den gikk til Stortofjellet som ligger i Melsheia. Dette er en tur jeg har gått mange ganger da den ligger i nærheten av der jeg tidligere har bodd og også der jeg nå bor. Innlegget er på vei, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.