Varden på Dalsnuten

Dalsnuten – 323 moh:

Toppen av Dalsnuten er nådd og med det er jeg halvveis i 10 på topp i Sandnes. Alle de fem turene som regnes som enkle familieturer er nå gått, og fire av de mer krevende gjenstår. (Bynuten er også nådd og blir neste innlegg i 10 på topp-serien).

Turen til Dalsnuten var, etter min mening, den mest krevende at de enkle turene. Også den mest folksomme. Jeg har nok blitt litt bortskjemt på de andre turene hvor vi har hatt fjelltoppene nærmest for oss selv. Dalsnuten er en ganske populær tur, og det merket vi godt. Men det var jo tross alt en fin sommerdag midt i juli så det kan også ha hatt sin påvirkning. I tillegg er det kort vei til Dalsnuten fra Sandnes sentrum som nok også hjelper på.

Skilt til Dalsnuten
Husene ved Dalsnuten
Friluftslåven og Gramstadhuset

Rett ved parkeringsplassen ligger Gramstadhuset og Friluftslåven som leies ut til blant annet møter og lignende av Stavanger Turistforening. Gramstadhuset har også 12 sengeplasser om du ser etter overnattingsmuligheter. Videre fra Gramstadtunet går turen videre på grusvei mot Dalsnuten.

Grusvei på vei mot Dalsnuten
Vann med vannliljer ved Dalsnuten
Vannet på vei til Dalsnuten
Lagte steiner på vei mot toppen
Steintrapp på vei opp til toppen
Tina Reiser på vei opp til Dalsnuten

Etter noen minutter på grusveien kommer man til et veiskille. Slik kan man ta turen til Dalsnuten som en rundtur. Vi valgte å gå til venstre her. Etter man da kommer av grusveien går man på en flott steinlagt sti. Når stigningen starter er det laget til trapper. Det var altså veldig greit å gå her.

På toppen får du utsikt over blant annet Dale, Dalevatnet, Gjesdal, Sandnes, og Stavanger. Utsikten er grunn nok til å gå denne turen, selv om det ellers også er en veldig fin tur.

Tina Reiser nesten på toppen av Dalsnuten
Varde og skilt på Dalsnuten
Utsikt over Dale

På vei ned fra Dalsnuten tok vi motsatt vei av den vi kom opp. Her var det også fint og gå, og man kommer etter hvert ned på en steinlagt sti også her. Veldig fint å gå denne veien også, og man får gått litt mer i skogen på denne siden.

Rundturen beregnes å ta omlag 1,5 time, ikke medregnet pauser.

Andre siden av vannet
steinlagt sti ved vannet
Stien ved vannet med Dalsnuten i bakgrunnen
Her kan du se Dalsnuten i bakgrunnen

Vil du lese om andre toppturer i Norge kan du gjøre det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.