Stranda Anse ´Source d´Argent på La Digue, Seychellene

Drømmereiser:

Det er mange steder i verden jeg ønsker å dra, men det er noen plasser som er litt høyere på listen enn andre. I dette innlegget vil jeg skrive om mine drømmereiser. Jeg har skrevet om steder jeg ikke har vært før, men som jeg ønsker å dra til. Men jeg har jo vært på noen drømmereiser allerede. Blant annet så var turen til Seychellene en drømmereise i oppfyllelse, og den fineste turen jeg har hatt (til nå). Og turene våre til Bali og Thailand var også på ønskelisten, og turer jeg veldig gjerne tar igjen. Men her kommer reisene (i tilfeldig rekkefølge) som jeg drømmer om akkurat nå.

1) Japan

Japan virker som et interessant land med mye å by på. De har så mye som vi ikke har hjemme i Norge, noe som gjør det ekstra spennende. Jeg har lyst å hilse på rådyrene i Nara Park, se templer i Kyoto, se snøapene som koser seg i varme kilder, oppleve Tokyo, og enda mer. Det finnes også spennende overnattingsmuligheter i Japan. Du kan blant annet bo i en tradisjonell ryokan, eller i kapsellhotell. Å kunne oppleve så mye forskjellig gjør at Japan havner på listen over mine drømmereiser.

Det må nok bli mer enn én tur til Japan for å rekke over alt. Og forhåpentligvis blir min første reise til Japan en realitet om ikke så altfor lenge.

Mount Fuji er noe jeg vil oppleve på en av mine drømmereiser
Fuji-fjellet er også på listen over ting jeg vil oppleve i Japan
Bilde av Manuel Cosentino fra Unsplash

2) New Zealand

Jeg har lyst å oppleve New Zealands unike dyreliv og fantastiske natur. Det er en lang flytur, men jeg tror absolutt den er verdt det. Du kan besøke nasjonalparker hvor du kan se både fjell, fossefall, regnskog og spennende dyr. Du kan også gå på aktive vulkaner. Trives du bedre ved havet derimot kan du besøke en eller flere av de flotte strendene New Zealand har å by på.

Du kan også besøke Hobbiton hvor flere scener fra Ringenes Herre og Hobbit-filmene ble spilt inn. Og selv om jeg ikke kan skryte på meg å ha sett alle de filmene, hadde det vært en kul opplevelse.

Hobbiton Movie Set i New Zealand
Hobbiton
Photo by Sheldon Nunes on Unsplash

3) Singapore

Singapore tenker jeg er et fint sted å ta en kortere ferie, noe man kanskje ofte gjør på storbyferier. Jeg har fått sett litt av Singapore allerede, da jeg måtte overnatte her en natt på grunn av et forsinket fly. Jeg bor gjerne på det hotellet igjen (om jeg bare hadde husket navnet på det).

Det er flere grunner til at Singapore er en av mine drømmereiser. Jeg vil spise spennende mat, besøke parker, se Marina Bay Sands, oppleve forskjellige kulturer, og besøke Gardens by the Bay.

Drømmereiser: Gardens by the Bay i Singapore
Gardens by the Bay
Bilde av Chen Hu fra Unsplash

4) Maldivene

Maldivene. Trenger jeg si mer? Jeg tror vi alle kan være enige om at Maldivene ser helt fantastisk ut! Tenk å kunne nyte luksus og late dager på kritthvite strender ved den turkise sjøen. Med over 1000 øyer er Maldivene også et fint sted for øyhopping, så man trenger ikke være på samme sted hele tiden heller.

5) Filippinene

I Filippinene finner du en miks av yrende storbyer og nydelig natur. Du kan både besøke strender, fossefall, risterrasser, vulkaner, byer, eller ulike øyer. Det er Palawan og Boracay som står øverst på listen over steder jeg vil besøke i Filippinene. Der ser det fantastisk vakkert ut. Men en annen ting som hadde vært spennende å oppleve her er å få sett en «spøkelsesape». Spøkelsesapene regnes egentlig halvaper, og de finnes kun i det sørøstlige Asia. De er kjent for å ha de største øynene av alle pattedyr (i forhold til kroppsstørrelse). De er dessverre en truet art, så det spørs hvor lett det er å få sett en slik spøkelsesape.

Drømmereiser til Filippinene
Bilde av Alana Harris fra Unsplash
Tarsier - Spøkelsesape
Spøkelsesape
Bilde av Christine Wehrmeier fra Unsplash

6) Marokko

Marokko virker som et veldig spennende land å besøke, særlig byen Marrakech. Det er noe med arkitekturen, fargene, og mønstrene i byene som fascinerer meg. Og om jeg en gang reiser til Marokko skal jeg definitivt teste ut en såkalt «riad». Det er et tradisjonelt marokkansk hus (eller palass) som har en indre hage eller gårdsplass. Det virker litt mer koselig og privat enn på et tradisjonelt hotell.

Jeg vil også oppleve ørkenen og Sahara om jeg en gang skulle komme meg til Marokko. Tenk å ri på en kamel i Sahara mens solen går ned bak sanddynene. Kanskje jeg til og med ville overnattet en natt ute i ørkenen, men bare kanskje. Jeg er nok litt pingle når det gjelder slike ting.

Drømmereiser: Riad i Marokko
En riad i Marokko
Bilde av Toa Heftiba fra Unsplash

7) Svalbard

Svalbard er et must på listen over steder å dra, spesielt når man bor i Norge (synes i hvert fall jeg). Men når det faktisk blir er en annen ting. Jeg liker meg best i varmen, men kan ikke gå glipp av en tur til Svalbard av den grunn. Svalbard er en av mine drømmereiser fordi du kan oppleve så mye nytt. For meg som bor sør i Norge virker kanskje alt ekstra spennende. Jeg har jo aldri opplevd midnattssol, et skikkelig nordlys, isbjørner og andre spennende dyr. Jeg vil også få besøke Longyearbyen, gå i museum, og kanskje gå i grotte eller en gruve.

Drømmereiser: se sel på Svalbard
Bilde av Thomas Lipke fra Unsplash

8) Polynesia

Polynesia har jeg egentlig ikke hørt så mye om, jeg vet bare at det ser utrolig flott ut og at det er en lang flyreise. Øygruppen Polynesia ligger midt i mellom New Zealand, Hawaii og Påskeøya. Et godt stykke unna Norge. I tillegg er en reise til Polynesia av den dyrere sorten, både når det gjelder fly og hotell. Så om du ønsker å oppleve dette tropiske paradiset må du ut med en del penger.

Men Polynesia virker virkelig som et ferieparadis med bungalower ute i sjøen, turkist hav, og hvite strender. Minner kanskje litt om Maldivene på en den ene siden, men på andre siden har Polynesia mye vakrere natur.

Polynesia
Bilde av Dave Shaw fra Unsplash

9) Vietnam

Den siste av mine drømmereiser for øyeblikket er Vietnam. Dette er et land med nydelig natur, spennende kultur, storbyer og landsbyer. Et eksotisk og spennende land. Det er noe spesielt med de asiatiske landene. De har liksom litt av alt.

I Vietnam har du blant annet mulighet til å slappe av på stranden om du ønsker det, du kan smake mye spennende mat, og du kan besøke Ha Long Bay og byen Hoi An som begge er på UNESCOs verdensarvliste. I byene Hoi An og hovedstaden Hanoi kan det være skikkelig trafikkaos, men det ser jeg nesten for meg er en opplevelse i seg selv.

Drømmereiser til Vietnam
Bilde av Ammie Ngo fra Unsplash

Har du noen steder du drømmer om, eller har du kanskje vært på noen av dine drømmereiser allerede? 

Har du vært på noen av reisene som jeg skriver om her og har noen gode tips blir jeg veldig glad om du deler!

8 Replies to “Drømmereiser – 9 steder jeg drømmer om akkurat nå”

 1. Mange herlige reisemål du drømmer om. Jeg har vært på Svalbard 3 ganger og det er absolutt en favorittt. Maldivene er også en sikker vinner som jeg gjerne vil reise tilbake til. Ellers så drømmer jeg som deg om Japan og Singapore. Jeg har vært i Marokko men kunne gjerne tenkt meg å utforsket Marrakech og Atlasfjellene 🙂 Andre steder jeg vil til er Iran, Bangladesh og Bahrain. Jeg har heller ikke vært i Egypt så både Kairo og Luxor er steder jeg må få sjekket ut.

  Lykke til med å få utforsket reisemålene 🙂

  1. Ja, ikke sant 😀 Å, du har allerede vært både på Svalbard, Marokko og Maldivene, heldige deg. Ja, Japan og Singapore virker veldig spennende. Det er virkelig mange spennende steder å utforske, nesten for mange, hehe 🙂

 2. Jeg har faktisk alle stedene du nevner på ønskelista selv. Unntatt Marokko, eller nei, jeg har fortsatt mye jeg vil gjøre der igjen fremdeles, men hvis du trenger tips til Marokko så deler jeg gjerne. Elsket Marokko! Drømmereisen tror jeg må være til Japan, tror jeg kunne vært der leeenge uten å gå tom for ting å gjøre. 🙂

  1. Så kult! Ja, Marokko er nok ikke en plass du får nok av etter en gang. Spør deg gjerne om tips om jeg skal planlegge en tur til Marokko 🙂

   Ja Japan er på topp hos meg for øyeblikket, og der må det nok bli mange turer før jeg føler meg «ferdig» 🙂

 3. Mange flotte steder her. Har besøkt Japan, Svalbard og Vietnam selv og kan anbefale alle tre. Føler Vietnam har et lite bærekraftig syn på turisme og er kanskje et av de stedene jeg ikke er like begeistret for å returnere til, men hadde veldig flotte opplevelser der og definitivt glad for å ha tatt turen.

  Japan og Svalbard føler jeg meg langt fra ferdige med og drar gjerne tilbake igjen. Bare synd det er så langt til Japan… Tips til Svalbard: Med SAS kan du bruke oppsparte poeng og siden det er en del av Norge regnes det som innenlandstur og koster bare 5000 poeng hver vei!

  Har i grunn ingen egen liste, men Antarktis og tapuiene i Venezuela har lenge stått på ønskelisten. Ellers er jo stedene på listen din et «must» jeg gjerne vil besøke også. Føler jeg har fått litt av den polynesiske erfaringen i Mikronesiaføderasjonen, men Stillehavet er et sted jeg gjerne returnerer til!

  1. Ja, Japan og Svalbard ser jeg for meg at jeg trenger mer enn én tur til, spesielt Japan. Så det er virkelig synd at det er så langt borte.

   Jeg sparer poeng med SAS og har faktisk tenkt om jeg skulle bruke dem til Svalbard, men mangler fortsatt litt poeng om jeg skal klare å reise tur/retur med bare poeng 🙂

   Antarktis og Venezuela virker som spennende steder det også, får bare håpe at ting roer seg litt i Venezuela etter hvert.

   1. Det kan faktisk hende det lønner seg å kjøpe poeng av SAS for å nå 10 000 til Svalbard, men det kommer vel litt an på hvor mye du mangler også.

    Venezuela er definitivt ikke stedet å dra akkurat nå, så vi kommer nok til å vente litt med den, ja 😉

    1. Får se når den tid kommer om jeg mangler poeng og hvor mye i så fall 🙂 Samler inn litt poeng nå neste gang jeg skal ut å fly, og så samler jeg poeng når jeg bestiller varer på nett. Da blir det fort litt poeng av det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.