Flagg og DNT-postkasse på Kjølleknuten

6 tips til fjellturen:

I sommer blir det nok Norgesferie på de aller fleste. Og er det en ting Norge har mye av så er det fjell. Jeg har planer om mange fjellturer i sommer og vet at jeg ikke er alene om det. Derfor vil jeg i dette innlegget dele noen tips til deg som har tenkt deg på fjelltur i sommer.

1. Gode sko og klær etter vær

Sjekk værmeldingen før du skal på tur og kle deg etter været. Vi får forhåpentligvis varme og solfylte dager i sommer, men selv om det er sommer kan det både regne og være kaldt, særlig i høyden. Derfor kan det være lurt å kle seg «lagvis» med f.eks. ull innerst og noe vindtett ytterst. Kler du deg med flere lag er det lettere å justere temperatur enn om du tar på deg kun en varm genser for eksempel.

Gode sko er også et viktig tips for en kjekk fjelltur. Det er ikke særlig gøy å gå på tur med sko som ikke er egnet for dette. Du kan ende opp med vonde føtter, og dette gir ingen god turopplevelse. Men hvilke sko bør du velge? Dette avhenger av flere ting, blant annet hvor lange turer du skal gå, hvordan terrenget er, og om det er vått. Er du usikker på hvilke sko du bør velge har ALFA en fin guide her. Selv har jeg lave sko som er lette og gode å gå i, de tåler litt vann og har godt feste.

Og du? Om sommeren kan UV-strålene være sterke selv på overskyede dager. Husk derfor solkrem når du skal ut på tur ,selv om det ikke er meldt strålende sol.

Meg på fjelltur til Bukkanuten
På vei til Bukkanuten
Tina Reiser på toppen av Øykjafjellet
På toppen av Øykjafjell

2. Les om fjellturen du skal på

I tillegg til å sjekke værmeldingen på forhånd kan det også være lurt å lese seg litt opp om fjellturen før man går. Det er greit å vite hvor lang turen er, hvor krevende den er, og hvor lang tid det er beregnet at turen tar. Googler du fjelltoppen du har tenkt å bestige vil du med stor sannsynlighet få svar på disse tingene. Ellers har Den Norske Turistforening appen «DNT SjekkUT» hvor du også kan få informasjon om enkelte turer.

3. «Uten mat og drikke, duger helten ikke»

Ta med nok mat og drikke når du skal på fjelltur. Spesielt vann er viktig når det er sol og varmt. I tillegg er det kjekt å ha med noe litt «kjapp energi», som sjokolade, kjeks, müslibar osv.

4. En god sekk til lengre turer

Dette er et tips jeg ikke følger selv ennå da jeg ikke har en god ryggsekk liggende for lengre turer. Jeg har ikke hatt behov for det tidligere, men nå har jeg planer om å skaffe meg en. En god ryggsekk kan være avgjørende for om du får en fin turopplevelse eller ei. Det er mange sekker å velge i, så du må nesten vurdere selv hvor stor sekk du trenger, og hvilke funksjoner den skal ha. På fjellsport.no har de en fin guide på hvordan du velger riktig ryggsekk.

5. Gå når ikke alle andre går

Om du har muligheten til å gå på tidspunkt ikke alle andre går fjelltur ville jeg benyttet meg av dette. Ellers er det også en idé å gå på steder der ikke alle andre går. Går du til Preikestolen og Trolltunga kan du fort ende opp med å gå i kø. Men jeg skjønner godt at man gjerne vil oppleve disse stedene. Vil du ha andre alternativer har Bilivoka skrevet et innlegg på Travel Beats med alternativer til noen av de mest kjente turene på Vestlandet.

6. Pakk med hengekøya

Jeg har endelig gått til innkjøp av hengekøye og denne har jeg tenkt å ha med meg på fjelltur i sommer. Planen er å få til overnatting i hengekøya i løpet av sommeren, men den er også kjekk å ha med på dagsturer. Da kan du finne deg et fint sted å henge opp hengekøya og bare nyte utsikten. Har du ikke hengekøye kan du ta med deg et teppe eller et sitteunderlag og finne et fint sted å sitte. Det er kjekt å ha uansett dersom du skal ha en god matpause på toppen eller underveis.

Hengekøyetur i skogen eller på fjelltur

Trenger du noen tips til hvilke fjellturer du kan gå i sommer finner du noen forslag her

Håper du får noen flotte fjellturer i sommer og nyter Norgesferien. Så får vi krysse fingrene for en solfylt og varm sommer her hjemme i Norge

Crossed Fingers on Apple

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.