Bagsje - Hand luggage

Essentials til håndbagasjen:

Når du skal ut å fly, særlig lengre flyturer, er det noen ting som kan være greit å ha med seg i håndbagasjen. I dette innlegget har jeg listet opp de tingene jeg ofte har med meg i håndbagasjen for å gjøre turen litt mer komfortabel. Noen av tingene gjør også at du slipper å stresse når du har landet på flyplassen der du skal. I hvert fall stresser jeg mindre, men du er kanskje ikke en like stressa person som meg? Her får du uansett lista over mine «must-haves» til håndbagajen:

 

1. Adapter

Adapter er kanskje ikke noe du må ha i håndbagasjen, men det kan være greit å vite at den ikke plutselig havner på feil flyplass sammen med kofferten. Derfor har jeg alltid adapter med i håndbagasjen for å være sikker på at den kommer med. Nå er det ikke alle steder du trenger en adapter, men sjekk opp i dette før du reiser. Vi har skaffet oss en universal adapter slik at vi skal kunne lade elektronikken i de aller fleste land.

Adapter til stikkontakt

 

2. Ladere

Ladere til alle våre duppeditter er et must å ha med i håndbagasjen, spesielt på lengre turer. Dette får jeg ofte bruk for underveis på turen, og det er godt å vite at det er mulig å få lade opp telefonen i tilfelle jeg måtte trenge det. Jeg har til nå aldri opplevd at jeg må ha telefonen før vi har kommet frem dit vi skal, men alltid greit å være på den sikre siden. Ladere har jeg også i håndbagasjen for å vite at jeg faktisk får de med meg, slik som adapteren.

3. Powerbank – nødlader

Powerbank får gå under «ladere», men får en egen overskrift da det kan være lett å glemme blant alle de andre laderne. Det er veldig greit å ha ekstra strøm tilgjengelig om du måtte trenge det og ikke har mulighet til å lade på «vanlig» måte. Powerbanker finnes i flere størrelser og med ulik kapasitet. Du kan for eksempel finne flere varianter til en ganske billig penge hos Clas Ohlson. Selv har jeg kjøpt en ganske liten fordi det er mer praktisk å ha med seg i håndbagasjen. Men til gjengjeld får jeg da bare ladet telefonen 1 gang. For meg har det ikke vært nødvendig med en kraftigere powerbank.

Powerbank fra Clas Olson i rosa/svart

 

4. Støyreduserende hodetelefoner

Før jeg skaffet meg støyreduserende hodetelefoner tenkte jeg ikke at dette var noe jeg absolutt måtte ha med meg i håndbagasjen. Men det er det nå. Det er så herlig å kunne ta på seg hodetelefonene å blokkere ute det meste av støyen som oppstår når du er ute å flyr. Du merker kanskje ikke så mye til støyen selv, men etter å ha hatt på seg slike hodetelefoner merker du det veldig godt når du tar de av. Dette er også en ting som gjelder særlig for lengre turer. På lengre turer kan du som regel velge deg en film eller to (eller tre) som du vil se, og da er slike hodetelefoner gull verdt.

Noise-cancelling headphones fra Andersson

 

5. En mappe til å samle viktige papirer

Det å ha en mappe med alle papirer samlet kan spare deg for tid på flyplassen, både ved avgang og ankomst. Da er det enkelt å finne frem den informasjonen du trenger når du skal sjekke inn bagasje, og den informasjonen du trenger i en eventuell immigrasjonskontroll.

Du får også oversikt over billetter med flytider, og hotell-vouchers til innsjekk på hotell. Du kan også ha boardingpass og pass her slik at du har alt samlet. Har du samlet annen informasjon om stedet du skal til kan du ha dette også her.

6. Penn

Penn kan du også ha i denne mappa. Du vet aldri når du kan få bruk for en. Å ha med penn i håndbagasjen er særlig praktisk på lengre turer der du må fylle ut immigrasjonspapirer som du skal levere ved ankomst. Disse papirene får du på flyet, så har du en penn da kan du fylle ut papirene på flyet og spare tid på flyplassen ved ankomst.

Reisemappe med "Jet lag is for amateurs"-print

Reisemappe med "Jet lag is for amateurs"-print

 

7. Lommebok

Lommeboka er, ikke helt overraskende,  en grei plass å samle kontanter og alle kort du måtte ha, både bankkort, kredittkort, og medlemskort. Selv har jeg de kortene jeg bruker mest i «mobil-etuiet», men her er det begrenset plass. Jeg har heller ikke så mye kontanter til vanlig, men på reise har jeg alltid landets valuta med i lommeboka.

8. Landets valuta

Jeg synes alltid det er greit å ta ut litt penger på flyplassen slik at jeg har det når jeg kommer frem. Da trenger du ikke bruke tid på dette på flyplassen ved ankomst. På flyplassen før avreise har du jo som regel god tid uansett.

Ved å ta ut penger når du er på reise får du også en bedre oversikt over hvor mye du faktisk bruker.

 

Trenger du forresten tips til hvordan du kan fylle lommeboka til din neste reise? Det finner du her.

 

9. Nettbrett

Om du har nettbrett er dette et god mulighet til å pakke lettere enn om du må ta med en pc. Du kan få gjort det aller meste på et nettbrett som du kan på en pc. Men den tar altså mye mindre plass og veier «ingenting». I tillegg kan du spare plass på andre ting også ved å ta med nettbrettet.

10. Lesestoff (eller noe annet du synes er underholdende)

På lengre flyturer der du kan se film frister det som regel ikke like mye å finne frem en bok eller et blad, men det er alltid greit å ha. Men synes du det tar for mye plass med en bok i håndbagasjen er det mulig å ha masse lesestoff på nettbrettet. Med et nettbrett kan du også laste ned filmer, serier og musikk, eller spill om du liker det.

 

11. Nakkepute

Har du lyst å sove på turen kan det være greit å ha med seg en nakkepute eller noe annet som gjør søvnen litt mer komfortabel. Jeg har mer enn én gang sittet på flyet og duppet av og våknet med vond nakke. Da angrer jeg alltid på at jeg ikke har puta med. Men det er altså ikke alltid jeg drar den med meg da den tar litt plass.

12. Maske

Noe annet som kan gjøre søvnen på flyet litt mer komfortabel er en sovemaske. På «red-eye flights» senker de som regel belysningen i kabinen utover kvelden/natten, men det kan likevel være forstyrrende lys rundt deg. Det er begrenset hvor god søvn du får på en flytur, men for min del hjelper en slik maske.

Cuddlebug nakkepute og sovemaske

 

Disse 12 tingene synes jeg gjør mine flyturer litt enklere og mer komfortable. Men jeg har som regel ikke med meg alt dette på kortere flyturer. Dette er bare noen tips til hva som kan være greit å ha med, så må du selv vurdere hva du vil og trenger å ha med deg. Hvis du sover hele turen er det for eksempel mye her du ikke trenger å dra med deg i håndbagasjen. Men om du er som meg og ikke får sove særlig mye på flyet er mye av dette gøy å ha.

 

Har du noen (andre) ting som du bare  ha med deg i håndbagasjen? 

 

 

Jeg har også laget en liste over ting du må huske å pakke med deg i kofferten – se pakkelisten her.

8 Replies to “12 ting som er greit å med seg i håndbagasjen”

  1. Bra liste! Jeg tar alltid med vannflaske som jeg fyller opp på flyplassen, for du vet jo aldri hvor lang tid det tar før serveringsvogna kommer. 😉 Må også ha med en bok å lese, samt et blad til når jeg vil lese men ikke orker å lese noe «seriøst». Samt leppepomade – føler jeg alltid tørker ut ca idet flyet tar av.

    1. Takk!
      Kan være lurt med vannflaske ja, jeg må også selv alltid ha noe å drikke i håndbagasjen 🙂 Lesestoff er veldig kjekt å ha, både «seriøst og useriøst» 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.