Julegaver Photo by freestocks.org on Unsplash

Bilde fra Unsplash

Kanariøyene – Annerledes julefeiring på Gran Canaria:

I år blir julefeiringen litt annerledes enn jeg er vant til. Da skal vi nemlig til Kanariøyene, nærmere bestemt Gran Canaria. Vi reiser noen dager før jul og kommer hjem igjen rett før nyttår. Jeg har aldri vært utenfor Norge på julaften så jeg er spent på hvordan det blir. Men jeg kjenner at jeg er veldig klar for litt varme igjen og å komme meg ut på tur. 

Fly til Kanariøyene
10 år siden sist

Vi skal leie hus i Taurodalen som ligger sørvest på øya, og bor midt i mellom byene Mogán og Puerto Rico. Forrige gang jeg var på Gran Canaria var for 10 år siden, og da bodde vi i Bahía Feliz hvor det var veldig mye vind. Heldigvis har jeg hørt at Bahía Feliz nærmest er kjent for denne vinden, men at vi slipper den der vi skal være i år. Det håper jeg stemmer. Kanskje det er noen av dere som har erfaringer? 

Dette er Gran Canaria

Gran Canaria er en del av den spanske provinsen Las Palmas og er den tredje største øya blant Kanariøyene. Kanariøyene ble skapt av vulkaner, men det er flere tusen år siden siste utbrudd på Gran Canaria. Litt spennende er det uansett. Her kommer litt andre generelle fakta om Gran Canaria:

Beliggenhet: Utenfor nordvestkysten av Afrika

Hovedstad: Las Palmas de Gran Canaria

Språk: Spansk er det offisielle språket

Tidsforskjell: 1 time bak Norge 

Valuta: Euro (EUR). Per i dag (desember 2018) tilsvarer 1 euro ca. 9,7 norske kroner

Temperatur: Mellom 19 og 25°C året rundt. Rundt 21°C når vi skal være der nå i desember

Waterblow, Nusa Dua, Bali, Indonesia

Nå gleder jeg meg veldig til å reise og må nok snart begynne å tenke på å pakke kofferten. I dag er det bare en uke igjen til vi reiser. Pakkelisten er klar så det går forhåpentligvis fort. Jeg kommer til å dele et innlegg med et forslag til pakkeliste en gang på nyåret. Men før det kommer jeg selvsagt til å skrive et innlegg om reisen til Gran Canaria med litt tips og opplevelser jeg kan dele med dere når jeg kommer hjem.

Frem til da kan du sjekke ut noen av mine tidligere innlegg her!


Kom gjerne med forslag til hva vi bør se og oppleve når vi er der! Setter veldig stor pris på tips 🙂

10 Replies to “Kanariøyene – Annerledes julefeiring på Gran Canaria”

    1. Har hatt en veldig fin juleferie på Gran Canaria! Var godt med litt sol og varme, og å få en rolig julefeiring sammen med familie 🙂

      Så gøy at du snart reiser dit selv, mye å finne på der. Vi var blant annet i Palmitos Park, kjørte Go Kart, og var på Garbo´s som er et «dinner show» i Bahía Feliz. Parken og Garbo’s er absolutt verdt et besøk! 🙂 God tur!

    1. Det ble en bra julefeiring, selv om vi var utenfor Norge 🙂 Vi hadde pinnekjøtt til middag, og så hadde jeg med noen julegaver som jeg pakket opp etterpå. Så litt julestemning ble det uansett, men selvsagt ikke helt det samme som å feire jul hjemme 🙂

      Tenerife ser veldig flott ut! Har lyst å reise dit også en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.