Julegavetips til den reiseglade:

Nå er det plutselig desember igjen og julen nærmer seg med stormskritt. Det er for mange en travel tid hvor huset skal pyntes, julekaker bakes og julegaver skal kjøpes. Her ble det pyntet til jul 1. desember, og julekakene skal bakes fortløpende. Julegavene er jeg også nesten ferdig med. Herlig å være ute i litt god tid, selv om jeg i fjor faktisk var ferdig med julegavene nå i november. Men for å gjøre førjulstiden litt mindre travel skal du i dette innlegget få noen julegavetips.

Kanskje er du også godt i gang med gavene allerede, og kanskje til og med ferdig? Uansett håper jeg at det kan falle i smak med noen julegavetips (de kan jo brukes ellers i året også). Jeg synes ofte det er vanskelig å vite hva jeg skal gi til de rundt meg, og da synes i hvert fall jeg at det er greit å ha lister med julegavetips. Kanskje får du også tips til noe du selv ønsker deg til jul?

 

Julegaver Photo by freestocks.org on Unsplash
Bilde av freestocks.org funnet på Unsplash

 

Gadgets og elektronikk

Jeg er selv veldig glad i «gadgets», eller dingser, som kan gjøre reisen (eller rett og slett hverdagen) litt enklere og komfortabel. Her er noen forslag til gadgets som er greie på reise (eller som bare er morsomt å ha):

 • Adapter som gjør lading av mobiler, kamera, nettbrett osv. mulig også på reise. Det er selvsagt ikke nødvendig i alle land, men fortsatt greit å ha. Vi har adapter med flere ulike støpsler så da holder det i utgangspunktet med én.
 • Powerbank for å ha tilgang til ekstra strøm på de lengre reisene.
 • Headset. Helst støydempende om det skal brukes på fly. Jeg foretrekker i hvert fall å ha med mitt eget støydempende headset  i stedet for å bruke det man får låne på flyet.
 • Bagasjevekt til å veie bagasjen. Dette punktet går nok mer under «morsomt å ha» enn «må ha», men har du eller noen du kjenner ofte problemer med for tung bagasje kan dette være et tips. Den brukes her hjemme hver gang vi skal på tur, men mest for moro skyld.
Så tar man ofte bilder på tur..
 • Kamera og utstyr. Det er gøy å ha mulighet til å filme og ta bilder når man er på tur, og av og til trenger man, eller har lyst på, nytt kamera eller utstyr for å få enda litt bedre bilder og film. Dette kan selvsagt bli litt dyrt. Om du vet om noen som ønsker seg nytt kamera, det være seg digitalkamera, speilrefleks, actionkamera eller hva enn det måtte være, kan det være en idé med gavekort eller penger som skal gå med til innkjøp av dette (selv om dette kanskje er litt kjedelig).
 • Harddisk til å lagre alle bilder og videoer som blir tatt på ferie (eller andre bilder også selvsagt). Jeg lagrer bildene mine på dataen og «i skyen», men det er en ekstra trygghet å ha de lagret enda et sted.
 • Selfiestang til å ta råbra selfies. Neida, jeg vet ikke helt hvor mye bedre selfiene blir med en selfiestang da jeg ikke selv har en, men det er sikkert noen som vil ha dette med på reise. Enda en ting som er mest for moro skyld.

 

Person som tar bilde av juletre. Photo by Sabri Tuzcu on Unsplash
Bilde av Sabri Tuzcu funnet på Unsplash

Bøker og lesestoff

Lesestoff er gøy å ha når man ligger på stranden, i håndbagasjen når man skal ut å fly, eller rett å slett hjemme når man ønsker å drømme seg litt bort. Under her får du et par tips til ulike bøker og lesestoff som kan være spennende for den reiseglade:

 • Lesestoff som handler om reise/utland – Det kan for eksempel være skjønnlitteratur som tar sted i utlandet. Blant annet fokuserer Victoria Hislop særlig på Hellas i sine bøker. Annet lesestoff som handler om reise og utland er ulike reiseguider og magasiner. Kanskje finner du et blad som den reiseglade kan ønske å abonnere på?
 • Lesestoff som underholdning på reise – Ønsker du å gi lesestoff som underholdning er det egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Her må du gjerne bare tenke gjennom hva den som skal få gaven liker å lese. Tenk gjennom om vedkommende leser en serie, hvilke interesser de har osv.
 • Reisedagbok eller reiseplanlegger – En dagbok eller planlegger kan også være kjekt å få. Enten om de liker å skrive om reisen mens de er der eller etter de har kommet hjem, eller om de liker å skrive og planlegge reisen før avreise. Er også mulig å gi en fin notatbok som kan fungere som begge deler.

Åpen bok. Photo by Aaron Burden on Unsplash
Bilde av Aaron Burden funnet på Unsplash

 

Andre ting man kan trenge på reise

I tillegg til ulike gadgets og lesestoff er det andre ting man også trenger på reise (noen ting viktigere enn andre):

 • Koffert – Kanskje trenger den reiseglade en ny koffert etter mye reising? Kofferter kan bli fort slitt ved mye reising og mye slenging på bagasjebånd. I tillegg finnes kofferter i ulike størrelser som passer til ulike reiser og situasjoner. Kanskje trengs det en liten koffert som er lett å få med seg på kortere turer?
 • Ryggsekk, veske – Om den reiseglade ikke trenger ny koffert kan det hende at han eller hun trenger ny ryggsekk eller veske. Det kan brukes til å ha håndbagasjen i på flyet, eller til å oppbevare ting når man er ute å opplever et nytt land. Selv synes jeg det er veldig praktisk å ha ryggsekk, men har gjerne med meg en mindre veske også.
 • Reisemappe til å ha pass og billetter i er også veldig praktisk. Greit å ha alt samlet på ett sted og ikke flytende rundt i sekken eller veska.
 • Spill i reisestørrelse som er lett å ha med seg på tur. Ekstra underholdning hvis de blir lei av å lese og se filmer.
 • Solbriller til sommerferien eller på reise der solen (nesten) alltid skinner.
 • Solkrem slik at den reiseglade slipper å bli solbrent på tur.
 • Sovemaske og pute er kjekt å ha særlig på lengre flyturer.

Du kan også sjekke innlegget mitt om håndbagasje å se om du finner noen nyttige julegavetips der. 

 


 

Jeg håper du har fått noen gode tips her nå, og vet hva du skal kjøpe til den reiseglade eller ønske til deg selv. Kommenter gjerne med flere tips om du har det!

 

Til slutt vil jeg bare ønske deg en fin førjulstid 🙂

Kunstig juletre med gaver

Fant du noen gode julegavetips?


4 Replies to “Julegavetips til den reiseglade”

 1. På min liste står gavekort hos flyselskaper samt opplevelser høyt. Det å få en opplevelse sammen med noen, om det er en reise, en tur på kino eller en middag enten ute eller hos vedkommende er noe jeg setter utrolig stor pris på. Og så kan en jo aldri få for mye av sånt! 😀 Litteratur om reise er også en høydare! Fint innlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.