Det norske flagget på Kjølleknuten

Kjølleknuten, 436 moh

Tur nummer fire er registrert i «SjekkUT»-appen, og den gikk til Kjølleknuten. Jeg har aldri gått tur i dette området tidligere, så dette var et helt nytt sted for meg. Turen gås fra Veraland som er et flott utgangspunkt for mange turer. Dette inkluderer en annen tur som også er med på listen over 10 på topp i Sandnes, nemlig Bukkaknuten. Forskjellen på disse turene er at Kjølleknuten regnes som en enkel familietur, mens Bukkaknuten regnes som en krevende topptur. På vei bort til Veraland kjører man også forbi flere andre topper som er med på listen: Skrussfjellet, Øykjafjellet og Ramnafjellet. Fem av ti topper finnes altså i samme området, men fire av toppene regnes som middels til krevende turer.

Turen til Kjølleknuten derimot er som nevnt en enkel familietur på litt under 4 km. DNT skriver at turen tar omlag 1,5 time tur/retur + pauser. I starten er det traktorvei før man går over en gjerdeklyver. Deretter er stien godt merket mot toppen.

Skilt på Veraland
Mange turmuligheter på Veraland
Vei opp mot Kjølleknuten
Beitende sauer
Traktorvei
Slutten av traktorveien
Gjerdeklyver oppover mot Kjølleknuten
Skilt til Kjølleknuten

På toppen får man en helt fantastisk utsikt over Tengesdal, Noredalen og Lutsivassdraget. Jeg hadde ikke forestilt meg denne utsikten da det er en relativt kort tur, men jeg ble positivt overrasket. Det ble selvfølgelig en god pause på toppen her med litt bilder og nyting av utsikten. Jeg fikk også registrert turen i «SjekkUT»-appen, så da var 4 av 10 turer registrert.

Flagg og DNT-postkasse på Kjølleknuten
Utsikten fra Kjølleknuten
Meg på Kjølleknuten med det norske flagget
Utsikt fra toppen
Kjølleknuten
Nærbilde av meg på toppen
Utsikt fra toppen

Turen ned fra toppen gikk samme vei som vi kom opp. Vi brukte 1 time og 15 minutter totalt på turen. Jeg synes det var en fantastisk flott tur, og går gjerne her igjen. Men først har jeg seks andre fjellturer jeg vil gjennomføre, og neste på listen er Dalsnuten. Etter den turen er fullført står de mer krevende toppturen for tur og jeg gleder meg til å se hva de har å by på.

Sitter på toppen av Kjølleknuten

De tre første turene blant «10 på topp» gikk til

Bråsteinåsen (med info om «10 på topp»)

Dalevatnet

Stortofjellet

2 Replies to “Kjølleknuten: «10 på topp» i Sandnes – 4 av 10”

    1. Ja, det var virkelig en flott tur 😊 Det er ikke bare turer i Sandnes som vises i appen, nei, men jeg vet ikke om «10 på topp» arrangeres andre steder. Men uansett veldig gøy å kunne «sjekke inn» på toppene 😄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.