Nyhavn i København

København:

I påsken for snart tre år siden besøkte jeg Danmarks hovedstad, København. Det begynner altså å bli en stund siden, men jeg vil dele litt fra turen likevel. Forhåpentligvis får dere noen tips dere kan ta med dere videre uansett.

Litt fakta

 • Beliggenhet: København er Danmarks hovedstad og ligger helt øst i Danmark, ikke langt i fra Malmø i Sverige
 • Språk: Dansk
 • Valuta: Dansk Krone, DKK. 1 NOK er omlag 1,32 DKK (per januar 2020).
 • Tidsforskjell: Ingen
 • Reisetid: Tar omlag 1 time og 15 min fra Oslo (Og ca. like lang tid fra Stavanger, der vi dro fra).
Foran Operahuset i København
Meg foran Operahuset i København

Hotellet vårt i København

Hotellet vi bodde på i København var Copenhagen Admiral Hotel. Det er et 4-stjerners hotell med god beliggenhet i nærheten av Nyhavn. Nyhavn er en av de mest populære stedene å besøke for turister i København. Jeg skriver mer om dette under.

Hotellet skriver på sin egen nettside at Copenhagen Admiral Hotel ligger i et over 200 år gammelt bygg som tidligere ble brukt til korntørking. På grunn av dets sentrale beliggenhet har det vært gjennom mange begivenheter, både storbrann, et sjøslag, og britisk bombing under Napoleonskrigen. Likevel er det i dag et av Danmarks mest moderne og karakteristiske hoteller. «Den maritime stemningen og historiens vingespenn sitter fremdeles i husets massive trebjelker og rå mursteinshvelv».

Vi var fornøyde med hotellet og det ser ut til de fleste andre også er det da det scorer 4 av 5 stjerner på Tripadvisor.

Copenhagen Admiral Hotel i København
Hotelrommet på Admiral Hotel i København
Fremme på hotellet
Skip på Admiral Hotel i København

Å gjøre i København

Vi gjorde egentlig ikke så vanvittig mye da vi var i København, men her er noen tips om hva som kan være gøy å få med seg.

Den Lille Havfruen

Veldig mange tenker nok på havfruen når de tenker på København. For de som ikke vet hva Den Lille Havfruen er så er det en bronsestatue som ligger ved havnen i København. Den er basert på havfruen fra H. C. Andersens eventyr, «Den lille havfruen». Statuen ble satt opp i 1913 og er en av Danmarks største turistattraksjoner. Det merket vi. Det var veldig folksomt rundt Havfruen og vanskelig å få sett særlig mye, så det ble heller ingen bilder av statuen. Gøy å ha sett den, men ville ikke reist langveis fra å få sett den. Vi bodde heldigvis bare en liten gåtur unna.

I nærheten av Den Lille Havfruen ligger Kastellet. Dette er et av Nord-Europas best bevarte festningsanlegg, selv om det er over 350 år gammelt. Sett fra luften ser man at anlegget har en utforming som en stjerne. Kastellet fungerer i dag som både park, museum, militærområde, og som kulturhistorisk minnesmerke. Vi var ikke innom her, men går gjerne innom om jeg drar tilbake til København.

Havfruen i København
Bilde lånt fra Unsplash

Akvarium – Den Blå Planet

Jeg synes alltid det er gøy å besøke akvarier og i København var det intet unntak. Akvariet i København er Nord-Europas største akvarium og ble åpnet våren 2013. Her har de over 20 000 dyr, både fisk fra flere steder i verden, otere, og kameleon for å nevne noen. Det var veldig spennende å se så mange ulike dyr.

Den Blå Planet ligger en liten kjøretur unna København sentrum. Du bør regne ca. 15 minutter i bil. Inngangsprisen til akvariet er på 185 DKK, altså i underkant av 250 norske kroner.

Fisk, Den Blå Planet
Maller i akvariet i København
Sommerfugler hos Den Blå Planet
Nærbilde av sommerfugl, Den blå planet
Kameleon hos Den Blå Planet i København
Krokodille, Den Blå Planet
Otere i Akvariet Den Blå Planet i København
Oterne var trøtte den dagen vi var innom
Pirayaer, Den Blå Planet
Akvarium til hai i Den Blå Planet

Operaen på Holmen

Operaen på Holmen er et operahus som ligger i København, og hvor Den Kongelige Teater fremfører opera. Det vises også ballett og andre konserter her. Operaen lå rett overfor hotellet vi bodde på så vi gikk forbi et par ganger, men gikk aldri innom. Men er du interessert i opera, ballett eller annen musikk kan du vurdere å kjøpe billetter å besøke Operaen på Holmen.

Operahuset, Operaen på Holmen i København

Wallmanns

Wallmanns fikk vi ikke anledning til å besøke da vi var i København, men jeg skulle gjerne gjort det! Jeg likte meg veldig godt begge gangene jeg besøkte Garbo’s på Gran Canaria, og det er jo samme opplegg. Wallmans er et «dinnershow», noe som enkelt oversatt er «middagsshow». Da vi var på dinnershow på Gran Canaria var både showet og maten fantastisk, og det vil jeg tro at det også er på Wallmanns da de får gode anmeldelser på TripAdvisor.

Nyhavn

Havnen Nyhavn, som stammer fra 1600-tallet, var tidligere en populær havn hvor skip fra hele verden la til. I dag er Nyhavn fylt med restauranter og barer, som er lokalisert i de godt bevarte husene som er flere hundre år gamle. Det var veldig koselig å gå nedover havnen her når solen skinte, selv om det var litt kaldt i midten av april. Fargen på husene kom godt frem i sollyset, og jeg kan lett forstå at dette er et av de mest besøkte stedene i København.

Nyhavn
Kanalen i Nyhavn i København
Nyhavn i København
Nyhavn i København

Jeg reiser gjerne tilbake til København en gang i fremtiden. Danmarks hovedstad har nok mye mer å by på enn jeg fikk oppleve første gang i byen.

Har du noen gang vært i København? Hva synes du om byen?

2 Replies to “København – En helg i Danmarks hovedstad”

 1. Jeg elsker København! Drar dit stort sett hvert år – spesielt nå som to av mine venninner har flyttet til området. 🙂 Anbefaler Glyptoteket neste gang du skal dit. Tror faktisk jeg enda ikke har sett Den lille havfrue, så kanskje jeg må reise dit igjen og være litt mer turist?

  1. Det forstår jeg godt, likte meg veldig i København da jeg var der 🙂 Heldig du som har en så god «unnskyldning» til å reise dit.
   Glyptoteket har jeg faktisk ikke hørt om, men etter litt googling ser jeg at det er noe jeg vil få med meg på neste tur til byen 🙂 Den Lille Havfruen synes jeg ikke er et absolutt must å få med seg, men selvfølgelig gøy å ha sett den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.