Torvet i Kristiansand

Dette innlegget inneholder affiliate-lenker

Kristiansand:

Til bursdagen min i februar reiste vi en liten helgetur til Kristiansand. Men hadde jeg hatt en ekstra dag fri fra jobb hadde turen faktisk gått til Dubai. Den turen får vi ha til gode. Det var uansett en kjekk tur til Kristiansand også, med eksotiske dyr og god mat. I tillegg tok vi toget, noe vi sjeldent gjør. I dette innlegget skal dere få lese om hvordan vi la opp den korte helgen vår i Kristiansand.

Togtur fra Sandnes til Kristiansand

Vi tok toget fra Sandnes til Kristiansand etter jobb på fredagen. Toget gikk rett over klokken seks og turen tok nesten tre timer. Fredagskvelden i Kristiansand ble altså ikke brukt til noe mer enn innsjekk på hotellet, og en tur på Mc Donald’s. Det enkle er ofte det beste, eller?

Selve togturen gikk fint for seg, og det var en veldig grei måte å reise på. Man slipper å møte opp flere timer før avreise slik man må på flyplasser, og så er det et billigere alternativ enn fly. Reisen med toget tar litt lengre tid, men det er mindre mas før avreise og etter ankomst. Siden vi bare skulle være en helg var det ikke nødvendig med mer enn en ryggsekk hver med bagasje. Null problem å få med seg dette på toget.

Hotell i sentrum

Hotellet vi bodde på fra fredag til søndag var Thon Hotel Parken. Dette ligger midt i Kristiansand sentrum. Det var derfor enkelt å komme seg til hotellet fra togstasjonen, kun noen få minutter å gå. Innsjekken gikk også kjapt og greit og så var vi på vei til rommet vi hadde for helgen.

Rommet var fint og nytt, og vi hadde rom i toppetasjen. Hotellet hadde god beliggenhet, rett ved domkirken og torvet. I tillegg var det en god frokostbuffet som ble servert i Torvet Bistro, som også serverer franske retter til lunsj og middag. Frokosten var inkludert.

Thon Hotel Parken

Resepsjonen
Rommet vårt på Thon Hotel Parken, 541
Dobbelseng hos Thon Hotel Parken
Thon Hotel Parken
Stoler på rommet på Thon Hotel Parken
Toalett, Thon Hotel Parken
Badet på Thon Hotel Parken
Dusjen på Thon Hotel Parken
Tenk Miljø - Thon Hotels
Torvet Bistro I Kristiansand
Frokost på Torvet Bistro

Dyreparken i Kristiansand

Lørdagen hadde vi bestemt oss for å bruke i dyreparken. Min samboer hadde aldri besøkt parken, og det var mange år siden jeg hadde vært der selv. Synes alltid det er gøy å besøke parker og akvarium når jeg er på tur, og denne gangen intet unntak.

Bestiller du billetter på forhånd (på nett) sparer du 50 kr per billett. Det gjorde vi, og satset på at været var bra den dagen vi skulle besøke parken.

Rutebilstasjon i Kristiansand
Vi tok bussen til Dyreparken

Vi hadde en veldig fin dag i parken. Det eneste som kunne vært bedre er temperaturen. (Men vi kunne selvsagt hatt med oss litt varmere klær også). Jeg synes det er en veldig gøy og gjennomført park med mange ulike dyr. Og vi koste oss selv om vi var noen av de få som var der uten barn. I tillegg er det i utgangspunktet enkelt å komme seg til parken fra Kristiansand sentrum med buss, så lenge man ikke hopper på bussen som går i motsatt retning. Det gjorde vi, men som du ser så ordnet det seg og vi kom oss til parken.

Det var egentlig overraskende mye folk med tanke på årstid og vær, men det er heldigvis en stor park. Siden vi hadde bestilt billetter på forhånd slapp vi billettkøen, og fikk gå rett inn i parken.

Afrika

Sjiraff i "Afrika" i Dyreparken
Surikatter
Surikat i Dyreparken
Vi fikk være med på presentasjon av løvene
Løvinnene måtte vente til sjefen, Aslan, hadde gjort seg ferdig med maten

Barnas Afrika

Koser med gris i dyreparken

Asia

Tiger i vinduet i dyreparken
Fikk høre litt brøling også, om jeg kan kalle det det

Nordisk villmark

I området «nordisk villmark» er det mulig å få sett ulv, gaupe, fjellrev, jerv og elg. Vi fikk sett noen ulver som lusket rundt i skogen et stykke unna, en fjellrev som var opptatt av å grave, og to jerv som løp rundt. Ikke så lett å få noen gode bilder. Gaupa og, utrolig nok, elgen gjemte seg for godt.

Jerv i Nordisk Villmark i Dyreparken i Kristiansand
Jerv

Jungelen – Apeskogen, tåkehuset og fuglehuset

Fugl i fuglehuset i dyreparken
Apeskogen i Dyreparken i Kristiansand
Sjimpanser i dyreparken
Krokodille i tåkehust i Dyreparken i Kristiansand

Kardemomme By

Tårnet i Kardemomme By i dyreparken
Tina i tårnet
Brannstasjonen i Kardemomme By
Tante Sofies hus i Kardemomme By i Kristiansand Dyrepark
Politiet i Kardemomme By i Dyreparken
Kardemomme By i Kristiansand Dyrepark
Kameler ved Røverhuset i Kardemomme By
Kamelene kan du møte ned ved Røverhuset
Kameler i Dyreparken i Kristiansand

Spise ute

Det er litt begrenset hvor mange ganger man rekker å spise ute på bare en helg, men vi fikk testet ut to ulike steder på lørdagen. Et sted var vi å spiste en sen lunsj, og det andre stedet hadde vi middag.

Montana Grill

Lunsjen hadde vi på Montana Grill som er på Sørlandssenteret. Dette er ikke langt unna dyreparken. Et koselig sted, men ikke et billig sted. Maten vi bestilte var god, og kunne gjerne ha spist her en annen gang uansett.

Menyen til Montana Grill på sørlandssenteret
Quesadilla på Montana Grill på Sørlandssenteret i Kristiansand
Quesadilla med ris – ny kombo for meg

Egon

Restauranten hvor vi spiste middagen var Egon. De fleste har vel kanskje vært borti denne restauranten før. Vi har i hvert fall alltid vært fornøyd når vi har vært her tidligere, og det var vi denne gangen også. Vi fikk gode burgere begge to, og følte vel at vi fikk mer mat for pengene her. I tillegg var det bare noen minutters gåtur fra hotellet.

Egon i Kristiansand
Kyllingburger på Egon i Kristiansand
Nydelig kyllingburger

Plutselig var det søndag

Vi hadde en kjekk helg i Kristiansand, særlig fordi vi fikk gått i dyreparken. Det var lenge siden sist og veldig gøy. Det var også gøy å reise på en litt annen måte enn vi pleier, nemlig med toget. Vi tok toget hjem på formiddagen slik at vi skulle få ettermiddagen og kvelden hjemme på søndagen. Utsjekk på hotellet var jo uansett klokken 12, så da passet det fint at toget hjem gikk 12:02.

Domkirken på Torvet
Brandvagt , bygg i Kristiansand sentrum
Kristiansand Stasjon
NSB-tog på Kristiansand Stasjon

Har du vært i Kristiansand og dyreparken? Eller tenker du kanskje å dra dit en gang?

4 Replies to “En liten helgetur til Kristiansand”

  1. Lenge siden jeg har vært i Dyreparken, hadde glemt hvor mye forskjellig de faktisk har der! Hadde tenkt å ta en tur rundt ved Kristiansand i sommer, kanskje dyreparken må legges til på listen også 🙂

  2. Innmari koselig by, Kristiansand. Bodde der i tre år, og kom meg faktisk bare i dyreparken én gang da. Ser ut som dere hadde en veldig fin helg – og toget er en av mine favorittmåter å reise på. 🙂

    1. Det var virkelig en koselig by, ja. Har ikke vært der så mange ganger, selv om jeg bor ikke så altfor langt unna. Dyreparken har jeg heldigvis fått besøkt noen ganger opp gjennom årene 🙂
      En kjekk helg og gøy å reise på en annen måte enn vi pleier 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.