Flyselskaper og hotellkjeder som kan gi deg fordeler:

Det finnes flere flyselskaper og hotellkjeder som tilbyr medlemskap som gir deg fordeler om du bruker dem når du reiser. Og er du en flittig bruker kan du fort spare litt penger på dine fremtidige reiser. I dette innlegget vil jeg gi deg noen tips til hvilke flyselskaper og hotellkjeder som gir fordeler til deg som reiser.

Medlemskap i flyselskaper

Det finnes både norske og utenlandske flyselskaper som tilbyr medlemsprogrammer. Her vil jeg fortelle om de jeg selv er medlem av, og er fornøyd med. Er det noen flyselskaper med gode fordeler som ikke blir nevnt her må du gjerne tipse meg i kommentarfeltet.

SAS

I SAS samler du inn poeng, og det kan du gjøre på flere måter. Blant annet samler du poeng når du flyr med SAS. Da må du huske å registrere EuroBonous-nummeret ditt når du bestiller billett. En annen måte som jeg bruker (når jeg husker det) er å samle inn poeng når jeg handler i nettbutikker. For å samle inn på denne måten må du logge deg inn på sas.no, og klikke deg inn i den aktuelle nettbutikken via denne siden. Da samler du inn en viss poengsum per 100 kr du handler for. Andre måter å samle inn EuroBonus kan du se her.

Poengene du samler inn hos SAS kan du blant annet bruke på flyreiser, eller til å oppgradere flygninger. Det er det mest aktuelle for meg å bruke poengene på, men det finnes også andre måter å bruke EuroBonus-poengene.

Jeg liker EuroBonus-programmet til SAS veldig godt fordi det er enkelt å samle inn poeng, og man kan bruke poengene til flyreiser. For 10 000 poeng får man faktisk en tur/retur til og fra hvor man vil i Norge.

Norwegian

I Norwegian sitt program samler du inn CashPoints som du kan bruke på flyreiser. Poengene samler du inn hver gang du flyr med Norwegian, men du kan også samle inn poeng på hotellovernattinger og netthandel. Du samler også inn andre fordeler når du flyr med Norwegian, såkalte «rewards». Les mer om programmet her.

Emirates

Hos Emirates fungerer medlemsprogrammet på lignende vis som hos SAS. Man samler inn «miles» når man flyr med Emirates, og er på ulike nivå etter antall poeng. Jo høyere nivå man er på, jo flere fordeler får man også. Poengene er gyldige i tre år og kan brukes til flyreiser med Emirates.

KLM

KLM har også et program hvor man samler inn miles, og programmet kalles «Flying Blue». Jo flere miles og XP (experience points), jo flere fordeler. De miles som du samler inn fortsetter å være gyldige så lenge du flyr minst én gang annethvert år.

Qatar

I Qatar Airways melder du deg inn i «Privilege Club», og er på ulike nivåer etter hvor mye du flyr. Antall fordeler øker etter nivå. Eneste kravet for å bli medlem er at du må være 18 år.

Reisemappe med "Jet lag is for amateurs"-print og ulike medlemskap

Medlemskap i hotellkjeder

I tillegg til at man kan spare seg opp til gratis flyreiser, kan man også spare opp hotellnetter og lignende gjennom medlemskap i hotellkjeder. Er du medlem er det også lettere å få for eksempel oppgraderinger av hotellrom. Det finnes mange hoteller som har ulike medlemsprogrammer, så jeg skal ikke nevne alle. Men her er noen av hotellkjedene som jeg har erfaring med.

Hilton

Som «Hilton Honors» medlem får du blant annet rabatter, digital innsjekking, gratis internettilgang på rommet, og senere utsjekk. Du begynner som «bare» medlem, men etter fire overnattinger blir du sølv-medlem og får flere fordeler.

Hilton Hotels er en av verdens største hotellkjeder og har hoteller over hele verden. Det vil altså være gode muligheter for å samle inn overnattinger nesten uansett hvor du reiser.

Jeg har tidligere bodd på Hilton hotell da jeg var på Malta

Marriott

Hos Marriott går nivåene fra «medlem» til «ambassadør elite». For å komme til det sjette og øverste nivået må du ha 100+ overnattinger i året på et Marriott hotell. Men har du 0-9 overnattinger i året og holder deg til laveste nivå får du fortsatt noen fordeler. Blant annet gratis, forbedret, internett på rommet, medlemspriser, og digital innsjekk.

Marriott har også mange hotell verden over.

Avani

Avani har langt i fra like mange hoteller rundt om i verden som Hilton og Marriott. Men de har hoteller på spennende destinasjoner i Afrika (blant annet Seychellene), Asia og Australia. Avanis medlemsprogram, Discovery, har tre medlemsnivåer: gold, platinum, og black. Du starter på gull, og da får du en flaske vann på rommet, gratis internettilgang, avis, og eksklusive medlemstilbud.

Radisson

Som medlem i Radisson Rewards får du medlemspriser, 2 gratis flasker med vann per opphold, bonusnetter, og du tjener poeng som kan brukes til mye forskjellig. Dette er også en hotellkjede som finnes over hele verden, og i tillegg har de blant annet samarbeid med SAS Eurobonus.

Andre

Hotels.com

Hos hotels.com får du hver 10. natt på hotell gratis, uansett hotellkjede. I tillegg får du mange gode tilbud og rabatter når du melder deg inn hos hotels.com.


Håper du har fått noen gode tips til medlemskap som kan gjøre dine fremtidige reiser litt billigere.

Er du medlem av noen av disse allerede? Eller er det noen du ønsker å teste ut? Kanskje er du medlem av noen som jeg ikke har nevnt her? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet 🙂

4 Replies to “Medlemskap som gir fordeler til deg som reiser”

 1. Jeg er gullmedlem i SAS eurobonus og samler poeng både via Amex og Mastercard. Ved å bruke disse kortene aktivt ved store og små kjøp har jeg oppnådd å få companion ticket hvert år, noe som gjør at to kan fly på poeng for en. Når jeg benytter disse pleier vi å finne turer med enten business eller first. Poeng fra Norgesgruppen (Meny f.eks.) blir også automatisk overført hver måned.

  Jeg har også medlemskap i Radisson og Hilton. Etter at jeg jobbet i Tyskland ett års tid og bodde fast på Hilton oppnådde jeg gullstatus der men den har nå blitt redusert til sølv. Har fortsatt mange poeng der som jeg kanskje bør bruke. På Radisson synes jeg det er vanskelig å finne egnede hoteller men finner man det er det jo en fin måte å bo på.

  1. Jeg synes det er bra at du har så mange muligheter til å samle poeng med SAS, og at du får fine fordeler også 🙂 Veldig gøy å kunne fly «2 for 1», og at det er mulig å bruke det også på business og first class.

   Ja det er nok lettere å finne fine og egnede hoteller på Hilton enn Radisson, men greit å vite at du har mulighet til å samle overnattinger også her 🙂

   1. Det er absolutt sant 🙂
    Har i mer grad begynt å bestille og samle via hotels.com som du referer til. Vi bodde blant annet 1 natt på Burj al Arab, hvor vi fikk dekket en god slump av døgnprisen (hotels.com gir en gratis natt tilsvarende gjennomsnittsprisen på de 10 siste nettene). For å samle på Hilton må man bestille via nettsiden deres.

    Uansett fint å samle litt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.