Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Praslin:

Praslin er øya der kokosnøttene litt utenom det vanlige vokser. I tillegg finner man stranda som i 2016 ble kåret til verdens 4. beste strand (av CNN Travel) på Praslin. Og tenk at vi fikk denne stranda nesten helt for oss selv! I dette innlegget kan du lese om vårt opphold på denne spennende øya.

Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Etter fire netter på Mahé var vi klare for å ta turen videre mot Praslin. Da kunne vi velge mellom å ta et lite propellfly eller båt, og på grunn av pris valgte vi båt. Om vi noen gang drar tilbake til Seychellene og skal reise mellom Mahé og Praslin tar vi fly. Vi pleier ikke å bli sjøsyke, men det ble vi på denne båtturen og da ble det en lang time i båt. Vi hadde på forhånd lest om alle som ble sjøsyke, men trodde ikke at det kom til å bli oss. Men vi kom oss frem til Praslin og hadde noen kjempefine dager her. La oss begynne med hotellet vi overnattet på.  

 

Har du ikke lest mitt første innlegg om Seychellene og vil ha litt generell info om øyene kan du lese innlegget her før du går videre.

Hotellet

Le Duc de Praslin (4-stjerners)

Vi tilbrakte de fire nettene på Praslin på Le Duc de Praslin. Hotellet ligger en 15-minutters kjøretur fra båthavna, og her var det lett å få tak i taxi. Skal du ta taxi på Seychellene må du huske å avtale pris på forhånd da de ikke har taksameter i bilen.

Bassengområdet på Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene
Rommet

Innsjekken på hotellet gikk greit for seg og vi ble vist til rommet vårt. Vi hadde superior rom med king size seng, og rommet var like stort som leiligheten vår hjemme (64 m²). Et fint rom med god standard, og i tillegg var bassenget rett utenfor døren. I gåavstand til hotellet finner du også en gate med flere restauranter og småbutikker. Du finner også to busstopp i nærheten av hotellet om du ønsker nesten gratis transport der du skal. Bussruter finner du i resepsjonen på hotellet.

King Size seng på superior rom på Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

Rommet på Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

Badet på Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

Bassenget på Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

Svømmebassenget ved Le Duc de Praslin på Seychellene

Stranda

Hotellet har spa, treningsrom og egen strand. Stranda (Cote d´Or Beach/Anse Volbert) er en populær strand for turister. Dette på grunn av restaurantene og butikkene i området, og siden det alltid er mulig å ta seg en avslappende svømmetur her. Vi tilbrakte mye av tiden vår her.

Cote d´Or Beach, stranda ved hotellet Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

Cote d´Or Beach, stranda ved hotellet Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene
Stranda ved hotellet Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene
Mat på hotellet og i nærheten

Le Duc de Praslin har tre restauranter. Le Dauphin hvor det serveres buffé til frokost og middagsbuffeter med ulike tema på kveldstid. Så har de Chill Out som er en nattklubb og som serverer tapas. Ønsker du en finere (og dyrere) middag må du prøve Café des Arts. Vi bestemte oss for å gå her den ene kvelden og det var fantastisk god middag og dessert.

Vi ville prøve noe annet enn buffé, tapas og fin middag, så vi prøvde noen restauranter utenfor hotellet også. Blant annet Ristorante da Luca som hadde veldig god italiensk mat. Det er egentlig også en iskrembar, men de var faktisk tomme for is alle dagene vi var der så da ble det «bare» middag på oss. I tillegg spiste vi lunsj et par ganger på Pizzeria du Berjaya som hadde helt ok mat. Må du velge mellom en av disse restaurantene hadde jeg valgt da Luca.

Hva synes vi og hva synes andre om hotellet?

God frokost, fint rom, og gåavstand til strand, restauranter og butikker gjør dette til et hotell vi gjerne bor på igjen om vi en gang skal til Praslin igjen. Det virker også som de aller fleste andre som har bodd her også er fornøyd. På Tripadvisor får hotellet 4,5 av 5, noe som betyr at de fleste har sagt at hotellet er «ypperlig». Det er jeg helt enig i.

Stranda Anse Volbert/Anse Cote d´Or ved hotellet Le Duc de Praslin på Praslin, Seychellene

 

Hva gjorde vi på Praslin?

Vi brukte mye tid på stranda til hotellet, men vi kom oss likevel bort fra hotellområdet to av dagene. Den ene dagen dro vi til Anse Lazio som er kåret til en av verdens beste strender. Den andre dagen dro vi til naturreservatet Vallée de Mai hvor de morsomme kokosnøttene vokser.

Anse Lazio

Anse Lazio er en av de fineste strendene jeg har vært på. Kritthvit og myk sand. Turkis sjø. Nesten folketom. Helt perfekt. Da vi badet svømte det småfisk rundt oss. En fin plass for snorkling. Det er også mange trær på stranden som gir mulighet for skygge.

For å komme oss dit tok vi buss fra busstoppet som ligger en liten gåtur fra hotellet. Som jeg har i nevnt i de andre Seychelle-innleggene mine koster det bare 7 SCR (4 NOK per august 2018) å ta buss en vei. Du kan altså komme deg til og fra stranden for under 10 kr. Men tar du buss må du gå et stykke fra busstoppet til stranda, og opp og ned (ekstremt) bratte bakker. Det tar ikke så lang tid, men du vil selvsagt spare litt tid og krefter på å ta taxi eller kjøre leiebil. Men jeg må si at den gåturen absolutt var verdt det. Bare se på bildene under her!

Før du ankommer Anse Lazio får du også møte noen av øyas skilpadder.

Skilpadde på stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Skilpadde på stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene
Stranda Anse Lazio på Praslin, Seychellene

 

Vallée de Mai

Vallée de Mai er et naturreservat og var også bare en busstur unna hotellet. Inngangen kostet 350 SCR per person, altså litt over en 200-lapp. Synes det var gøy med en «jungeltur» så prisen var verdt det. Høydepunktet var nok å holde Coco de Mer-nøtten, men absolutt gøy å gå å se på plante- og dyrelivet i parken.

Seychellenes nasjonalfugl holder også til her i naturreservatet. Denne kalles Seychelles black parrot, eller svartpapegøye på norsk. Denne var vi også på utkikk etter, uten hell. Men vi fikk sett litt andre fugler, geckoer, og store edderkopper (grøss). 

Gecko i Naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

Naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

Naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

Jack Fruit i Naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

Blomst i Naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

Coco de Mer i naturreservatet Vallée de Mai på Praslin, Seychellene

 


 

Praslin var en kjekk øy med fine strender, god mat og et spennende naturreservat. Etter fire netter gikk turen videre til La Digue med sykling og enda mer strandliv. Dette kommer i neste innlegg!

2 Replies to “Praslin – øya med kokosnøtter litt utenom det vanlige”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.