Travel Insurance - Photo by Helloquence on Unsplash

Reiseforsikring

Har du fikset deg reiseforsikring til din neste reise? Det har ikke jeg enda, så derfor har jeg brukt litt tid i det siste på å lese meg litt opp på nettopp dette. Men hvorfor bør man egentlig ha det? Enkelt forklart bør man ha reiseforsikring fordi det kan bli veldig dyrt hvis ikke. Her skal jeg fortelle litt om hvorfor du bør ha reiseforsikring og hvilken du bør velge.

Hvorfor bør man ha reiseforsikring?

Det finnes flere grunner til hvorfor man bør ha reiseforsikring. Reiseforsikring er for eksempel til god hjelp om du må avbestille eller endre reisen på grunn av sykdom, og du kan får erstatning om bagasjen forsvinner eller reisen blir forsinket. Den er også til god hjelp om du kommer opp i mer alvorlige situasjoner, som for eksempel at du havner på sykehuset under oppholdet. Reisen blir rett og slett mer fleksibel om du har forsikringen i orden, og du har flere muligheter om uhellet er ute.

Å ha reiseforsikringen i orden gir altså økonomisk trygghet både før man reiser og når man er ute på reise (litt etter hvilken forsikring man har). Og reisen blir enda tryggere om du bruker kort mest mulig, og ikke så mye kontanter. Og grunnen til det er at en del kredittkort gir deg gratis reiseforsikring om du betaler mer enn halvparten av transportkostnadene i forbindelse med reisen. I tillegg er det noen kredittkort som gebyrfrie å handle med, men dette gjelder ikke alle. En annen fordel med å bruke kredittkort (i stedet for andre bankkort) er at dersom du blir svindlet så har svindlerne kun tilgang til kredittkontoen din. Denne er faktisk kortselskapet selv ansvarlig for. Og om du blir svindlet for penger fra kredittkortet ditt kan du i mange tilfeller få tilbakebetalt pengene fra kredittselskapet.

Burning money Photo by Jp Valery on Unsplash
Bilde av Jp Valery fra Unsplash
Dumt om pengene «går opp i røyk» dersom noe skulle skje før eller under reisen

Hvilken forsikring bør du velge?

Det finnes flere reiseforsikringer å velge mellom. Jeg har nå nevnt hvordan du kan få gratis reise- og avbestillingsforsikring ved å bruke årsgebyrfrie kredittkort. Men det kan være lurt å kombinere den gratis forsikringen med en betalt forsikring. Her er det mulig å velge mellom helårs forsikring og enkeltreise forsikring. Fordelen med forsikring for enkeltreise er at du kun betaler for dagene du er på reise. Så om du reiser sjeldent eller bare skal reise bort noen dager kan du vurdere dette. Men en fordel med å velge helårs forsikring er at du da ofte vil være forsikret også når du ikke er på reise.

Hvilken reiseforsikring du bør velge må du neste vurdere selv. Jeg vil i hvert fall utnytte det faktum at man får gratis reise- og avbestillingsforsikring ved bruk av bestemte kredittkort. Mulig det også blir enkeltreise forsikring eller helårs forsikring i tillegg, men det har jeg ikke bestemt meg for enda.


Har du fikset reiseforsikring til din neste reise?
Har du noen tips angående reiseforsikring?

Let me know! 🙂

Ønsker du andre økonomiske tips finner du det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.