En annen dag fra Stortofjellet

Stortofjellet – 204 moh

Tur 3 av 10 på topp i Sandnes gikk til Stortofjellet. Stortofjellet ligger i Melsheia som er en kort kjøretur fra Sandnes sentrum. Fra parkeringen i Melsheia kan du også gå til blant annet Vedafjell, Oslifjellet, Bråsteinvatnet, eller ta en runde i lysløypa. Det er altså flere turmuligheter i dette området.

Turen til Stortofjellet tar, i følge DNT, ca. 1 time tur/retur og er omlag 2,5 km lang. Den regnes som en enkel familietur og er godt merket. Fem av de ti toppene regnes som enklere turer. Slik kan barn under 13 år og voksne over 60 år også delta (de trenger bare å gå 5 topper). Jeg har i skrivende stund gått fire av de enkleste, så har alle de tyngste turene igjen. Men med sommer og ferie skal nok det gå greit.

Tidligere har jeg gått til Bråsteinåsen og Dalevatnet som også er en del av 10 på topp i Sandnes. I innlegget om Bråsteinåsen skrev jeg også om hva 10 på topp i Sandnes er.

Skilt til Stortofjellet og andre turer i området
Herfra er det bare 0,8 km opp til Stortofjellet
Veiskille på vei opp til Stortofjellet
Skogssti
Vedafjell
Vedafjell

Turen opp til Stortofjellet

Etter å ha kommet opp grusbakken fra parkeringsplassen og har gått litt inn i skogen kan du velge mellom to veier opp til toppen. Slik kan du ta turen til Stortofjellet som en «rundtur». Uansett hvilken vei du velger må du være forberedt på at det kan være ganske vått noen steder (spesielt om det har regnet de siste dagene). Og særlig har stien som går til høyre noen veldig våte områder. Så velg fottøy med omhu.

Stien gjennom skogen går oppover, men når man har kommet seg gjennom skogen er det for det meste flatt til toppen. Det er når man kommer gjennom skogen at det blir litt mer myr. Da får du også utsikt mot Vedafjell.

Stortofjellet 204 moh
Varde
En annen dag fra Stortofjellet

På toppen av Stortofjellet får man flott utsikt over Sandnes og Jæren. Man finner også en postkasse hvor man kan skrive seg inn i turboka, og registrere besøke til «10 på topp i Sandnes». Og etter å ha registret besøket og nytt utsikten kan du ta turen over til Oslifjellet som er like ved og få mer flott utsikt. Ellers kan du ta turen ned igjen, enten samme vei som du kom opp eller gå den andre veien som ender samme sted. Uansett er det en flott og lettgått fjelltur som passer de fleste.

Går du mye fjellturer om sommeren? Eller er du kanskje flink å gå året rundt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.