Båttur i Thailand

Thailand:

Sommeren 2016 gikk turen til Asia for første gang da vi reiste til Phuket i Thailand. Dette ble en tur med mye avslapping på hotellet, og heldigvis var vi veldig fornøyd med overnattingsstedet vårt. Vi bodde på et stort resort i Mai Khao i Phuket. Vi likte oss så godt der at vi nesten ikke var utenfor resortet de to ukene vi var der. 

Thailand-fakta

 • Beliggenhet: Sørøst-Asia
 • Hovedstad: Bangkok
 • Språk: Thai
 • Valuta: Thailandsk baht – 100 Baht tilsvarer omlag 27 NOK 
 • Tidsforskjell: Thailand er 6 timer foran Norge
 • Klima: Fra mars til juni er den varmeste sesongen, og det er høy temperatur og høy luftfuktighet. Fra juli til november er det monsun og regntid, men det er fortsatt varmt og mye sol frem til rundt september. Men fra november til februar er det den kaldeste sesongen, og det er tørt klima og mye vind

Reisen til Thailand

Jeg var forberedt på en lang flytur, men turen ble fortsatt lengre enn forventet. Det var første gang jeg skulle ut på en lengre flytur så jeg visste ikke helt hvordan det kom til å bli. Men med en avreise først fra Stavanger, flere timer i Oslo før neste avgang, og en flere timers lang mellomlanding i Doha ble nok turen lengre enn den trengte å være.

Venting på Stavanger lufthavn før avreise til Oslo
Mye venting

Vi fløy med Qatar Airways fra Oslo, og fra Oslo til Doha tok flyturen omlag 6,5 timer. Vi hadde ca. 5 timer på Doha lufthavn før neste fly. Det ble noen lange timer, men siden vi skulle fly i business class fra Doha til Phuket fikk vi tilbringe tid i business loungen. Det hjalp litt på.

Flyturen fra Doha til Phuket var litt lengre enn første delen og tok rundt 7 timer. Da fikk vi heldigvis kose oss med god frokost på flyet, og jeg fikk sovet en del. Veldig gøy å teste ut business class. 

Flyplassen i Doha, Qatar

Big teddybear at Doha airport in Qatar
Business Lounge på Doha flyplass i Qatar
Business Loungen
 

Business Class fra Doha til Phuket

Business Class på Qatar Airways fly
Business Class Menu på Qatar Airways
Omelett på business class på qatar airways
Vi fikk omelett til frokost
Business Class i Qatar Airways

Visum til Thailand

Norske turister som reiser til Thailand kan i utgangspunktet oppholde seg i landet i 30 dager. Ved immigrasjonskontrollen på flyplassen får du et stempel i passet som er gyldig i 30 dager, så lenge du kan vise at du har billett ut av landet. Oppholdet kan også forlenges med opptil 30 dager.

Men det er viktig å huske på at det ikke er lov å arbeide i Thailand med dette stempelet i passet, og passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter du reiser fra Thailand. 

Hotellet

JW Marriott Phuket Resort & Spa (5 stjerner)

Vi var litt trøtte og slitne etter en lang reise, men innsjekken på hotellet gikk heldigvis fort. Hotellet, eller resortet om du vil, som vi bodde på var JW Marriott Phuket Resort and Spa. De har en stort og flott resepsjon og lounge, flere restauranter, og flere bassenger å velge mellom. Det gikk altså helt fint å tilbringe nesten to uker på samme sted.

Utsikt fra resepsjonen og loungen på resortet JW Marriott Phuket Resort and Spa i Thailand
Utsikten fra resepsjonen/loungen

Litt av rommet vårt

Senga vår på rommet på JW Marriott Phuket Resort and Spa
Senga vår på rommet på JW Marriott Phuket Resort and Spa
Entréen på rommet vårt på JW Marriott Phuket Resort and Spa
Håndkle-dyr på hotellet JW Marriott Phuket Resort & Spa

Resortet

Resortet har 8 spisesteder og 3 bassenger. Hovedbassenget har barnebasseng, mens et annet basseng kun er beregnet for voksne. Det tredje bassenget har pool bar. I bassenget. Blant spisestedene finner du noe for enhver smak. Blant annet internasjonal buffé, thai, italiensk, bbq, japansk og tapas. I tillegg har de en «deli» som ble vårt favorittsted. Her har de bakevarer, kaffe, salater, burgere og mye mer.

Det er et stort og flott området, og det ligger bare en liten gåtur unna «Turtle Village» som er et lite kjøpesenter med noen butikker, restauranter og et supermarket. I tillegg er resortet rett ved stranden.

Basseng ved JW Marriott Phuket Resort & Spa
Pool bar i bassenget
Pool bar i bassenget i Thailand
Voksenbassenget på JW Marriott Phuket Resort & Spa
«Voksenbassenget»
Adult pool på JW Marriott Phuket Resort & Spa
JW Marriott Phuket Resort & Spa
JW Marriott Phuket Resort & Spa
et lite tempel på JW Marriott Phuket Resort & Spa
TinaReiser i Thailand på JW Marriott Phuket Resort & Spa
Blomster ved JW Marriott Phuket Resort & Spa
Stranda ved JW Marriott Phuket Resort & Spa
Strand ved JW Marriott Phuket Resort & Spa

Klikk deg gjerne inn her for å lese mer om JW Marriott Phuket Resort & Spa.

Litt av hva vi gjorde i Thailand

Mai Khao Marine Turtle Foundation

Mai Khao Marine Turtle Foundation er en del av resortet vi bodde på. Det er et prosjekt som er startet for å ta vare på og beskytte de hekkende skilpaddene i området. I tillegg jobber de for rene hav og strender. Og selv om det er inne på resort-området til JW Marriott så trenger du ikke være gjest på resortet for å besøke dem.

Det er satt opp faste tidspunkter i løpet av uken der du kan komme å få informasjon om stiftelsen, samt at de har tidspunkt der du kan få se mating av skilpaddene som stiftelsen tar litt ekstra vare på. Dette er skilpadder med ulike funksjonshemminger som gjør at de ikke hadde klart seg selv ute i naturen. Dette er gratis å få med seg, både for hotellgjester og andre, men det settes pris på donasjoner for arbeidet de gjør.

Mai Khao Marine Turtle Foundation forteller om maten skilpaddene får
Her fortelles det om maten skilpaddene får
Skilpadder som svømmer i Thailand
Skilpadder med funksjonshemming
Den minste skilpadden manglet en finne, den andre manglet «stedssans»

Flammeshow

Den ene kvelden på resortet fikk sett et show med musikk, dans og flammer. Spennende å få med seg!

Flammeshow på JW Marriott Phuket Resort & Spa
Flammeshow i Thailand
Flammeshow i Mai Khao, Phuket

Busstur til Patong

En av kveldene tok vi oss en busstur arrangert av hotellet til Patong. Her finner du en 2,5 km lang strand, men vi besøkte ikke denne da vi var der på kveldstid. Vi bestemte oss heller for å sjekke ut byen, men ble vel egentlig bare ganske overveldet. Dette var ikke byen for oss. Det var altfor kaotisk og for mange mennesker på et sted. Kanskje ikke så rart når vi gikk gjennom «party streeten» Bangla Road (Soi Bangla), men likevel. Mye mas var det også om både kjøp av dresser, klokker og massasjer. Men Patong er kjent for sitt spennende natteliv, så om du liker å feste kan dette være stedet for deg.

Vi hadde det litt gøy også da vi var i Patong altså. Vi fikk besøkt kjøpesenteret «Jungceylon Shopping Mall» med mye spennende å tilby. Vi fikk oss også en god middag på restauranten «Bondi Aussie Bar & Grill». I tillegg ble det en runde minigolf, noe som alltid er gøy. Men skal jeg noen gang tilbake dit må det nok være for å sjekke ut stranden.

Phi Phi Islands

Vi fikk tatt oss en båttur ut til de kjente Phi Phi-øyene den ene dagen. Det ble med speedbåt den gangen, men går heller for «longtail-båt» om jeg drar tilbake dit en dag. Uansett ble den en veldig kjekk tur, og en av de mest minnerike dagene fra får tur til Thailand.

Dagen vi skulle på båttur kom en minibuss og hentet oss tidlig på morgenen og kjørte oss til «Royal Phuket Marina». Etter å ha fikset billetter var vi på vei ut i båten mot Phi Phi-øyene. Vi gjorde først et stopp ved «Viking Cave», før vi dro videre til «Loh Samah Bay». Her fikk vi hoppe ut fra båten og snorkle en stund. Fascinerende hvor lite redde fiskene som svømte rundt oss var.

 Båttur til Phi Phi Islands i Thailand
Båttur til Phi Phi Islands
Viking Cave i Thailand
Viking Cave
Snorkling i Loh Samah Bay, Thailand
Snorkling

Videre gikk turen til Pileh Cove før vi endelig gikk i land i «Maya Bay» på «Ko Phi Phi Lee». Denne øya regnes som en av de vakreste øyene i Thailand. Den er faktisk så populær at thailandske myndigheter i 2018 bestemte seg for å stenge øya på ubestemt tid fordi turister har gjort for store ødeleggelser på øya.

Båttur i Thailand
Pileh Cove

Etter å ha utforsket stranden og svømmemulighetene på Ko Phi Phi Lee dro vi videre til Phi Phi Don og fikk servert en lunsjbuffé. Her var det også butikker og annen bebyggelse, så vi fikk litt tid til å gå og kikke. Og etter å ha gått og kikket litt var det på tide å dra til turens siste stopp, «Khai Island», hvor vi fikk bade enda litt til. På turen dit fikk vi sett aper som klatret i fjellveggene ved «Monkey Beach». Alt i alt en veldig kjekk dag!

Båter i Thailand
Phi Phi Don
Thailand, Asia
Aper ved Monkey Beach i Thailand

Jeg ønsker absolutt å dra tilbake til Thailand en dag, det var et fantastisk sted! Har du noen gang vært i Thailand? Hva synes du?

Synes du at en reise til Asia virker spennende må du gjerne lese Bali-innlegget mitt også 🙂

4 Replies to “Thailand: 2 uker avslapping i Mai Khao, Phuket”

 1. Jeg har aldri reist på businessklasse, men det ser unektelig herlig ut, spesielt fint hadde det vært å kunne legge seg ned på lange natteflygninger!

  Jeg besøkte Thailand for første gang i januar, da jeg hadde en liten timeout (eller thaimout…) fra severdighetene i Singapore og Malaysia i noen dager. Vi tok ferje til øya Koh Lipe og nøt avslapping, bading, mat og massasje før turen gikk tilbake til Malaysia. Besøker gjerne flere steder i Thailand, men helst ikke de største turist- og partystedene.

  1. Ja det var veldig gøy å fly businessklasse, spesielt siden det var lettere å få sove litt 🙂

   Koh Lipe ser fantastisk ut! Der vil jeg gjerne dra neste gang jeg besøker Thailand. Og jeg er enig med deg angående det å besøke de største turist- og partystedene, vil heller være et roligere sted uten for mye folk 🙂

 2. Jeg har enda ikke besøkt Thailand, men skal dit to uker i november. Det gleder jeg meg helt utrolig mye til! 🙂 Landet ser jo helt fantastisk vakkert ut! Vi skal både opp i nord (Chiang Mai) på lanternefestival og øyhoppe i sør, samt at jeg planlegger å spise sinnssykt mye mat. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.