Varde og skilt på Dalsnuten

Ti på topp i Sandnes 2020

I dag, lørdag 18. april, har Sandnes Turlag lansert toppene som er med på Ti på topp i Sandnes 2020. Flere av årets topper var med i fjor også, men noen nye er med på listen i år.

For de som ikke vet hva Ti på topp i Sandnes er så er det altså en liste over ti utvalgte topper i Sandnes kommune som er verdt å få med seg. Ekstra gøy er det at du kan laste ned appen «DNT SjekkUT» og registrere deg på toppene du besøker. Du er da også med i trekningen av premier som deles ut på medlemsmøte i november. For barn under 13 år og voksne over 60 trengs det kun å besøke fem topper for å være med i trekningen. Fem av turene i Ti på topp er derfor turer som er gradert til enkle familieturer.

Årets turer

Listen er som følger (hentet fra Stavanger Turistforening sine sider) :

1. Bynuten
2. Dalsnuten (familietur)
3. Dalevatnet (familietur)
4. Mattirudla
5. Bråsteinåsen (familietur)
6. Skogaberget (familietur)
7. Øykjafjellet
8. Skrussfjellet
9. Flataberget (familietur)
10. Ramnafjell

Sju av toppene var med i fjor og det er derfor mulig å lese om de allerede nå om dere klikker på navnene som er uthevet i listen. De tre resterende har jeg ikke gått enda så de kommer etter hvert.

Utsikt over Dale
Utsikt over Dale fra Dalsnuten

Siden det er tre nye topper på listen betyr det at det er tre topper fra i fjor som ikke er med på listen i år. Dette er Stortofjellet, Bukkanuten og Kjølleknuten. Veldig fine turer alle tre så jeg skulle gjerne sett dem på listen i år også. Men turene kan selvsagt gås likevel.

Det norske flagget på Kjølleknuten
På toppen av Kjølleknuten

En samlet oversikt over alle fjellturene jeg har gått finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.