Vedafjell sett på avstand

Vedafjell 288 m.o.h.

Vedafjell er en fjelltur du kan gå dersom du er i nærheten av Sandnes i Rogaland. Selv har jeg bare gått denne turen to ganger i de senere årene, men synes det er en fin tur som jeg gjerne kan gå flere ganger. Man starter i Melsheia, og herfra er det mulig å gå mange fine turer i ulike retninger. Jeg har allerede gått flere ganger til Stortofjellet som også starter her. I tillegg er det lysløyper man kan følge hvor man kan ende opp helt ved Bråsteinvatnet om man går langt nok.

Fakta om turen til Vedafjell

Startsted: Skiskytterstadion i Melsheia
Distanse: Ca. 6 km
Varighet: Ca. 2 timer
Toppunkt: 288 m.o.h.
Vanskelighetsgrad: Enkel

Vedafjell sett fra Stortofjellet
Vedafjell sett fra Stortofjellet

Start i Melsheia

Det er mulig å parkere ved skiskytterstadion som ligger i Melsheia i Sandnes. Herfra er det skiltet opp mot Vedafjell, Ragnhildsnuten, og Brekkafjellet. (Brekkafjellet er på veien mot toppen). Videre er det også godt merket med røde prikker og T-er underveis.

Etter å ha gått forbi skiskytterstadion går stien inn i skogen og stigningen starter opp mot Brekkafjellet. I området før og etter man har gått forbi Brekkafjellet går det både sauer og kyr, så vis hensyn. Fra Brekkafjellet og opp til Vedafjell må man også gjennom skog før den siste stigningen mot toppen.

Det kan være vått enkelte steder så gode sko er å anbefale.

Skiltet til Vedafjell og Ragnhildsnuten
Sauer på beite
Kyr på beite
Toppen av Vedafjell
Vedafjell sett fra Brekkafjellet

Rundtur med Ragnhildsnuten

Turen kan også gås som en rundtur hvor man går innom Ragnhildsnuten (172 m.o.h.). Dette har jeg aldri selv gjort da jeg bare har gått tur/retur Vedafjell-Skiskytterstation. Da går du altså ikke ned samme vei som du kom opp, men heller nedover mot Skaarlia til du kommer til Ragnhildsnuten. Her kan du se minner fra jernalderen før du følger lysløypen tilbake til skiskytterstadion i Melsheia.

Vedafjell sett på avstand

Trykk her for flere fjelltur-tips

2 Replies to “Vedafjell”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.